Azerbaycan'da devlet okullarında görev yapan öğretmenleri ve eğitim gören öğrencileri kapsayan kıyafet standartları kamuoyunun gündeminde geniş yer tutuyor. 21 Eylül ve 6 Ekim tarihlerinde yürürlüğe giren yeni mevzuat hükümlerinin ardından başlayan tartışmalara ülkenin en üst düzey dini temsilcisi de dahil oldu. Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Başmüftü Allahşükür Paşazade, devlet okullarındaki uygulama hakkında değerlendirmelerini paylaştı.

Babulmendeb Boğazı Husilerden Temizlendi
Babulmendeb Boğazı Husilerden Temizlendi
İçeriği Görüntüle

BAŞMÜFTÜ PAŞAZADE YASAK İDDİALARINI REDDETTİ

Mevcut düzenlemelerin yanlış yorumlandığını belirten Allahşükür Paşazade, toplumda yürütülen tartışmaların konuyu amacından saptırdığını ifade etti. Ülkede genel bir başörtüsü engeli bulunmadığını vurgulayan Paşazade, dini yükümlülüklerin yerine getirilmesi konusunda herhangi bir kısıtlama yaşanmadığını kaydetti. Dini eğitim veren medrese ve kurumların bünyesinde başörtülü eğitimin serbestçe sürdüğünü hatırlatan Başmüftü, devlet kurumlarının ise kendi iç disiplin kuralları çerçevesinde hareket ettiğini bildirdi.

DEVLET KURUMLARINDA TEK TİP KIYAFET KURALI UYGULANIYOR

Devlet okullarında uygulanan resmi kurallara dikkat çeken Paşazade, alınan kararın dini bir kısıtlama amacı taşımadığını beyan etti. Kamu kurumlarında standart bir kılık kıyafet düzeninin hedeflendiğini altını çizerek belirten Başmüftü, yetkili makamların sadece tek tip kıyafet uygulamasını hayata geçirdiğini dile getirdi. Böylece Azerbaycan'daki kamu okullarında süregelen kıyafet tartışmalarına resmi ve dini bir perspektif kazandırdı.