Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Bill Clinton, Florida eyaletinde bulunan Koinonia İbadet Merkezi bünyesinde gerçekleşen organizasyonda önemli açıklamalarda bulundu. Toplumda Müslümanlara karşı sergilenen önyargılı tutumları hedef alan Clinton, insanların sadece dini inançları nedeniyle hedef alınmasını ve küçük düşürülmesini kabul etmediğini vurguladı. Yıllardır süregelen dini ve kültürel çatışmaların toplumsal barışa zarar verdiğini belirten eski lider, bu durumun artık son bulması gerektiğini ifade etti.
KIZININ TAVSİYESİYLE KUR'AN-I KERİM'İ İNCELEDİ
Konuşmasında kişisel bir deneyimini de dinleyicilerle paylaşan Bill Clinton, kızı Chelsea Clinton'ın 15 yaşındayken Kur'an-ı Kerim'i baştan sona okuduğunu aktardı. Kızının yönlendirmesiyle kutsal kitabı incelediğini belirten Clinton, Kur'an'dan bir ayetin özetini dinleyicilere sundu. Yaratıcının farklı toplumları birbirlerini aşağılamaları için değil, aksine birbirlerini tanımaları ve birbirlerinden bilgi edinmeleri amacıyla yeryüzüne yerleştirdiğini dile getirdi.
İNSAN KUSURLARININ DİNLERE MAL EDİLMESİNE İTİRAZ ETTİ
Toplumsal ayrışmanın temellerine değinen Bill Clinton, her inanç grubunun içerisinde kötü niyetli kişilerin yer alabileceğini savundu. Bu durumun dinlerin kendisinden değil, insanoğlunun doğasındaki kusurlardan kaynaklandığını belirtti. İnanç ve kültür merkezli gerilimlerin topluma fayda sağlamadığını yineleyen Clinton, farklılıkların birer çatışma unsuru yerine öğrenme fırsatı olarak görülmesi gerektiği mesajını verdi.
Next





