Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Seyhan ilçesinin 17 mahallesi ile Yeni Vilayet civarındaki tren köprüsü altını, su baskınından kurtaracak ana kollektör çalışmalarını denetledi.


Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, tren köprüsü altına gelerek incelemelerde bulunan Aldırmaz, çalışmalarla ilgili ASKİ Genel Müdürü Abdulkadir Küreksiz'den bilgi aldı.


Tarihi bir noktada olduklarını belirten Aldırmaz, "Burası 17 mahalle ile tren köprüsü altının yağmur suyunun toplanacağı yer. Her yağmurda gazeteci arkadaşlarımız doğal olarak buraya gelir haber yapar ve eleştiride bulunurlar. Biz göreve geldiğimizde su baskınının kader olmadığını söyleyerek, ASKİ yönetimiyle bir araya geldik ve çalışmalara başladık. Şu anda Batı Arıtma'dan gelen yağmur suyu kollektörü buraya ulaştı. Bu kollektör 17 mahalle ile buradaki tren köprüsü altının su baskını sorununu çözüyor. İlk yağmurda buraya masayı kuracağız, beyaz örtüyü serip, semaverde gazeteci arkadaşlara çay ikram edeceğiz" diye konuştu.


Projeye ASKİ Genel Müdürü, genel müdür yardımcıları, daire başkanları ve tüm personelin büyük emek verdiğini belirten Aldırmaz, herkese teşekkür etti. Aldırmaz'ın denetimi sırasında hazır bulunan mahalle muhtarları da hizmetten dolayı Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ'ye teşekkür ettiler. 


 


AA