Adana’da Seyhan Nehri üzerine konulan balonları av tüfeğiyle ateş ederek patlatmak isteyen 12 yaşındaki çocuk, kazayla kendini vurarak yaralandı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği çocuk gözyaşlarına boğuldu.


Edinilen bilgiye göre, A.K. isimli bir kişi atışı 1 lira karşılığında Seyhan Nehri üzerine dizdiği rengarenk balonlara tek saçma diye tabir edilen av tüfeğiyle ateş ettirerek para kazanma yöntemini seçti. A.K.’nin yanına gelen 4 çocuktan 12 yaşındaki M.M. av tüfeğini alıp balonlara doğru ateş etti. M.M. bir atış daha yapmak isteyip tüfeğe saçmayı koyduktan sonra yanlışlıkla tetiğe eli gelince kendini bacağından vurdu. Bunun üzerine A.K. polise ve sağlık ekiplerine haber verdi.
Olay yerine gelen sağlık ekipleri M.M.’yi ambulansa aldı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan M.M. gözyaşlarına boğuldu. Hayati tehlikesi bulunmayan M.M. kendisini görüntüleyen basın mensuplarına ise "Beni çekmeyin, haber olmak istemiyorum" diyerek tepki gösterdi.
Tüfeğin sahibi A.K. ise polis merkezine götürülerek hakkında adli işlem başlatıldı. Çocuk ise ambulans ile Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.(İHA)

Editör: TE Bilisim