Göç mevsimi olması nedeniyle Hatay'da yoğun olarak gözlenen leylekler, ekili tarım ürünlerine zarar veriyor Leylekler, Yayladağı ilçesindeki bir çiftliği 20 gündür mesken tutunca üreticiler tarlalarında nöbet tutmaya başladı.


HATAY (AA) - Göç mevsimi olması nedeniyle Hatay'da yoğun olarak gözlenen leylekler, 20 gündür bir çiftliği mesken tutunca çiftçiler ürünlerini korumak için nöbet tutmaya başladı.


Yayladağı ilçesindeki bir çiftlik yaklaşık 20 gündür adeta leyleklerin istilasına uğradı. Leylekler, Yalaz Mahallesi'ndeki 20 haneli ve 100 nüfuslu Sapanlı çiftliğinde ekili alanları mesken tuttu. Çiftlik etrafında büyük gruplar halinde yaşayan yüzlerce leylek, bölgeyi terk etmedi.


Leylek nöbeti


Çiftlik sahiplerinin yaklaşık 20 gündür gitmesini beklediği leylekler ürünlere zarar vermeye başlayınca çiftlikte leylek nöbeti başladı.


Çiftlik sakinlerinden Hasan Yaşlak (61), AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftliklerini adeta leyleklerin istila ettiğini belirtti.


Bu kadar leyleği ömrü boyunca bir arada görmediğini ifade eden Yaşlak, "Geçtiğimiz yıllarda da birkaç leylek gelirdi ama hemen giderdi. Bunlar 20 gündür çiftliği terk etmiyor. Tarlalardaki ekinlere zarar veriyorlar, bütün günümüz onları kovalamakla geçiyor" dedi.


Tüm köylülerin çiftlik etrafında leylek kovaladığını anlatan Yaşlak, her gün kovaladıkları leyleklerin, çiftliği bir türlü terk etmediğini söyledi.


Mehmet Yaşlak (49) ise artık iş yapamaz hale geldiklerini ve tüm günlerinin leylek kovalamakla geçtiğini kaydetti.


(AA)

Editör: TE Bilisim