Babel-Hava Sınır Kapısı'ndaki güvenlik sıkıntısı nedeniyle geçici olarak araç trafiğine kapatılan Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan TIR çıkışları kontrollü olarak başladı.


Suriye'nin Babel-Hava Sınır Kapısı yakınlarındaki kampta kalan ve Türk TIR'larını yağmalayan Suriyelilerin Atme, Sarmada ve Salkin kasabalarındaki çadır kentlere taşınmasının ardından, bölgede güvenliğin sağlandığı öğrenildi.


Türkiye'den Suriye'ye geçeceklerin can güvenliği olmadığı gerekçesiyle Cilvegözü Sınır Kapısı, 11 Şubat'ta araçlara, 16 Şubat'ta da yayalara kapatılmıştı.


Yaklaşık bir haftadır kapının açılmasını bekleyen Suriyeli vatandaşların gidiş dönüşlerine izin verilmeye başlanınca kapıda yoğunluk yaşandı.


Cilvegözü Sınır Kapısı’nın açılması ise günlerdir kapıda bekleyen TIR şoförlerini sevindirdi. Yetkililere teşekkür eden TIR şoförleri, yüklerini boşaltıp eve dönecek olmanın mutluluğunu yaşıyorlar.
Öte yandan, 11 Şubat’tan bu yana kapının kapalı olması nedeniyle TIR kuyruğu ilçe merkezini aşmıştı.


Kapının açılmasıyla birlikte günlük ortalama 250 ile 300 TIR'ın çıkışının yapılması planlanan Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki uzun TIR kuyruğunun 10 günde biteceği tahmin ediliyor.(İHA)

Editör: TE Bilisim