Dolandırıcıyı, Dolandırdığı Kadın Yakalattı.


Adana’da ASKİ’de işe girme vaadiyle bin lirası alınan kadın dolandırıldığını fark edince şahsı arayıp, "Bir arkadaşım var o da işe girmek istiyor" diyerek randevu ayarlayıp, kadın polis ile giderek dolandırıcıyı suçüstü yakalattı.
Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, iş arayan Neriman A. (37) Osman K. (46) isimli şahsın para karşılığı ASKİ’de işe eleman aldırdığını öğrendi. Neriman A., Osman K.’nin telefon numarasını bulup irtibata geçti. Şahıs ile buluşan Neriman K. ASKİ’de işe alınma vaadiyle Osman K’ye bin lira para verdi. Ancak aradan bir hafta geçmesine rağmen Neriman A. işe alınmayınca araştırma yaptı. Bunun sonucunda Osman K.’nin dolandırıcı olduğunu öğrendi. Neriman K. dolandırıldığını anlayarak bir plan yaptı. Dolandırıcıyı arayıp "Osman Bey sen bana iş ayarladın Allah razı olsun ancak benim bir kadın arkadaşım var ona da iş lazım" dedi. Bunun üzerine Osman K. "Tamam ona da ayarlarım ancak bu ikinci iş 2 bin 500 liraya olur. Daha aşağı kurtarmaz" dedi. Neriman A., Osman K.’nin şüphelenmemesi için indirim yaptırmak istedi. Konuşma sonrası 2 bin lirada karar kılınarak zanlı Neriman A.’ya bir kafeye adres vererek saat 11.00’de gelmesini istedi. Bunun üzerine Neriman A. polise gidip "Beni bir kişi iş vaadiyle dolandırıp bin liramı aldı ben de şimdi ona oyun yaptım bir kadın arkadaşıma da iş ayarlayacak bunun için 2 bin lirayı kafede vereceğim" dedi.
KADIN POLİS NERİMAN’IN ARKADAŞI OLDU
Bunun üzerine polis de plana dahil oldu. Bir kadın polis, Neriman A.’nın arkadaşı kimliğinde seri numaraları alınmış 2 bin lira ile birlikte belirtilen kafeye gitti. Bir süre sonra zanlı Osman K. kafeye geldi. Neriman A. "İşte iş isteyen arkadaşım bu, güvenlik görevlisi olmak istiyor" dedi. Osman K. "O kolay, paradan haber verin parayı getirdiniz mi" diye sordu. Bunun üzerine kadın polis seri numarası alınmış paraları çıkartıp Osman K’ye verdi. Zanlı parayı alıp sayarken sivil polisler gelip Osman K.’yi suçüstü yakaladı.
"MADEM İŞİN VARDI NEDEN BENDEN İŞ İSTEDİN"
Kendisinden özel güvenlik olmak için iş isteyen kadının polis olduğunu yakalandıktan sonra da anlamayan zanlı sorgulanmak için emniyete getirildi. Osman K. bir süre sonra emniyette kendisinden iş isteyen kadını görüp polis olduğunu öğrenince "Hani sen işsizdin bir de beden iş istiyorsun. Bunun işi varmış benden niye iş istedi ki" diye sorduğu öğrenildi.
"ŞİRKETİM VAR HERKES İŞ BAŞVURUSU YAPABİLİR"
Osman K. sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Basın mensuplarının "İnsanları neden dolandırıyorsun, nasıl dolandırıyorsun?" diye soru sorması üzerine zanlı, "Ben kimseyi dolandırmıyorum. Benim yurt dışında şirketim var oraya eleman alıyorum. Benim şirketimde çalışmak isteyen herkes iş başvurusu yapabilir. Bu çok normal bir şey" dedi.
Zanlı daha sonra adliyeye sevk edildi. Bu arada zanlının bazı gazetelere eleman ilanı verdiği de öğrenildi.(İHA)

Editör: TE Bilisim