Malatya'da kadınlara kanser semineri verildi.



MALATYA (AA) - Malatya Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından düzenlenen seminerde, kadınlara meme, kolon ve rahim kanserlerinin riskleri, tanımları ve önlemleriyle ilgili bilgiler aktarıldı.


Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Belediyesi Kadın Yaşam ve Spor Merkezinin salonundaki seminerde konuşan Merkez Koordinatörü Ayşe Yıldırım, belediyenin kadınlara yönelik birçok çalışması olduğunu belirtti.


KETEM'de görevli doktor Deniz Akdeniz Topçu da Türkiye'de her 8 kadından birinin meme kanseri riski taşıdığını kaydetti.


Kanserin dünyada gün geçtikçe artan bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çeken Topçu, "Sigara içen kadınlarda kanser riski daha da artıyor. Alkol de bu hastalığın hazırlayıcılarından biri. Bu riskleri aza indirmek için mutlaka sigara ve alkol kullanmamalıyız. Şişmanlıktan kaçınmalıyız. Haftada 2-3 kez egzersiz yapmalıyız. Katkılı gıdalar yerine doğal gıdaları tercih etmeliyiz. En önemlisi de düzenli kanser taraması yaptırmalıyız. Çocuklarımızı anne sütüyle beslememiz büyük önem taşımaktadır. Emziren anneler kendilerinde bu riskleri azaltıyorlar" ifadelerini kullandı.