Malatya Darende'de sıcaktan bunalan vatandaşlar, Kudret Havuzu'nda serinliyor.


MALATYA (AA) - Gündüz sıcaklığının 30 derece civarında seyrettiği ilçede vatandaşlar, Tohma Kanyonu'nun içindeki Kudret Havuzu'na giriyor. Su sıcaklığının yaz kış 22 derece olduğu bilinen havuza çevre illerden de çok sayıda vatandaş geliyor.


Gaziantep'ten gelen Yüksel İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kudret Havuzu'nun çok güzel olduğunu belirterek, burada yüzmekten keyif aldığını söyledi.


Cemalettin Kocamemik adlı genç de bir kaç sene önce yapılan çalışmayla yenilenen havuza insanların büyük rağbet gösterdiğini belirtti.


İstanbul'dan geldiğini dile getiren Mahmut Yıldırım da tatilinin hemen her gününü havuzda geçirdiğini ifade ederek, İstanbul'da böyle doğal bir alanı bulmanın zor olduğunu söyledi.


Kudret Havuzu, 80, 120 ve 150 santimetre derinliğinde birbirine bağlantılı üç bölümden oluşuyor. Toplam alanı 600 metrekare olan havuz, bin metreküp su alıyor. Kayalardan gelen havuzun suyunun debisi dakikada 11 metreküp civarında. İlçede faaliyet gösteren Hulusi Efendi Vakfı tarafından yapılan son düzenlemeler kapsamında ışıklandırılan havuza, vatandaşların gece de gelmesi sağlanmıştı.

Editör: TE Bilisim