Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki hükümlü ve tutukluların yaptığı el emeği göz nuru ürünler, belediyenin tahsis ettiği mağazada infaz koruma memurlarınca satılıyor.


MALATYA (AA) - Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki hükümlü ve tutukluların yaptığı el emeği göz nuru ürünler, belediyenin tahsis ettiği mağazada infaz koruma memurlarınca satışa sunuluyor.


Cezaevi yönetiminin katkısıyla yapılan ve İnönü Kapalı Çarşısı'nda belediye tarafından tahsis edilen mağazada satılan ürünlerden elde edilen gelirle hükümlü ve tutuklular, hem kendilerinin hem de ailelerinin geçimini sağlamaya çalışıyor.


İnfaz koruma memuru Mustafa Keklik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezaevindeki nöbet çizelgesine göre idare tarafından belirlenen gardiyanın mağazada satış yaptığını söyledi.


Hem tutuklu hem de hükümlülerin ürünlerinin mağazada sergilendiğini belirten Keklik, "Ceza infaz kurumumuzdaki tutuklu ve hükümlülerin yaptığı el işi ürünleri biz burada sergiliyoruz ve vatandaşa hizmet olsun diye satıyoruz. Elde ettiğimiz geliri, tutuklu ve hükümlülerden aldığımız banka hesaplarına yatırıyoruz. Buradaki amaç, onların boş zamanlarını değerlendirmeleri ve kazanç elde etmeleridir. Elde edilen kazancı tamamen tutuklu ve hükümlülere aktarıyoruz" diye konuştu.


Keklik, mağazadan alışveriş yapanların hem hediyelik eşya aldığını hem de tutuklu ve hükümlülere yardım ettiğini dile getirerek, "Hediyelik reyonumuzda çeşitli ürünlerimiz var; tespih, anahtarlık ve çakmaklık gibi ürünler sergilenmektedir. Kolye ve bilezik yapıyorlar. Bunların da fiyatlarını mahkumlar kendileri belirliyor. Biz onların belirlemiş olduğu fiyatlar üzerinden halka satış yapıyoruz" dedi.


 "Heyecan içerisinde bekliyorlar"


Mustafa Keklik, şunları söyledi:


"Biz burada ürünleri satıp da tekrar dönüp yeni ürünler getirdiğimizde bizi büyük bir heyecan içerisinde bekliyorlar. Zaten bütün gelir kaynakları da bunlar. Bu, hayatlarını idame ettirebilmeleri için, oradaki boş vakitlerini değerlendirebilmeleri için çok güzel bir uygulamadır."


Cezaevinde el sanatları öğrenen bazı mahkumların bunu meslek edinerek tahliye edildikten sonra da sürdürdüğünü anlatan Keklik, Malatya Belediyesi'ne destekleri için teşekkür etti.


Keklik, vatandaşlardan mağazayı gezmelerini ve el işi ürünler satın almalarını istedi.


Müşteri Harun Deniz (19) ise mağazaya hediyelik eşya satın almak için geldiğini belirterek, "Gelmemdeki bir amaç da orada mahkumlar yatıyor, en azından bir kazançları olur, ailelerine belki de yardımcı olurlar. En azından maddi yönden iyi olur. O yüzden burayı tercih ettim. Bence yapılması gerekli olan bir uygulama. Sonuçta cezaevi dört duvar arası. Onlar için de bir uğraş oluyor, en azından zamanlarını geçiriyorlar" diye konuştu.  


(AA)

Editör: TE Bilisim