Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Belediye Başkanı Kadir Kara ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ersin Kaya, havanın yağışlı olması nedeniyle kapalı semt pazarında yapılan törende, vatandaşları selamladı.


Belediye Başkanı Kadir Kara, törende, kurtuluş günü dolayısıyla tüm Osmaniyeliler gibi gururlu ve heyecanlı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:


''Bu mukaddes günde, bu şanlı bayrağın altında yaşama imkanını sağlayan ve bu uğurda canlarını hiçe sayan vatan evlatlarının ve Gazi Mustafa Atatürk'ün ve tüm silah arkadaşlarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Bu gün 7 Ocak. Fransızları bu güzel vatandan, bu güzel topraklardan kaçırdığımız kutlu bir gün. 7 Ocak, aziz şehitlerimizin kanlarıyla yazdığı Türk Kurtuluş Savaşı'nın destanları aşan ifadesidir. Emperyalist güçlerin asla unutamayacakları, kendi tarihlerinde kara leke olarak gördükleri ve asla kabullenmeyecekleri mağlubiyetin ismidir. 7 Ocak ezandır, 7 Ocak bayraktır, 7 Ocak vatandır.''


Kutlama programında, Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı, İskenderun Körfez Rüzgarı Anadolu ve Kafkas Halk Dansları Topluluğu, İstiklal İlkokulu Halk Oyunları Ekibi, Erzin Halk Oyunları Ekibi gösteri yaptı. Ayrıca Osmaniye Emniyet Müdürlüğü zeybek ekibi tarafından sunulan oyun vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Daha sonra öğrenciler, kurtuluş şiirleri okudu.


Kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere de ödüller verildi.


Konuşmaların ardından sanatçı Mustafa Ceceli konser verdi. Vatandaşlar büyük ilgi gösterdiği konser sonrası Vali Cerrah ile Belediye Başkanı Kadir Kara sanatçıya Karatepe kilimi ile yöreye ait hediyeler verdi. AA

Editör: TE Bilisim