Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, ilçe genelindeki park ve yeşil alanlar ile sosyal tesislerde bakım, onarım ve peyzaj çalışmaları yapıyor.


Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda, park ve yeşil alanlardaki ağaçlar budanıyor, çimler biçiliyor, çocuk oyun grupları ve banklar onarılıyor, eskiyenler yenileriyle değiştiriliyor.
Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bir yandan ilçeye yeni parklar kazandırırken, diğer yandan da mevcut parkların bakım ve onarımlarına önem verdiklerini söyledi. 13 yılda yaptıkları planlı çalışmalarla ilçedeki yeşil alan miktarını 1 milyon 100 bin metrekareye ulaştırdıklarını kaydeden Başkan Tuna, sağlıklı yaşamın sağlıklı çevre ile mümkün olacağını belirterek, “Toroslarımızı her alanda olduğu gibi yeşil alan konusunda da öne çıkan bir ilçe statüsüne kavuşturduk. Ekiplerimiz tüm hızıyla çalışıyor. Boş arsa bulunan mahallelerimizde birkaç mahalleye hitap edecek büyük parklar yaparken, mevcut parklarımızı bakım ve onarımla yeniliyoruz. Sürdürülebilir yaşam için yeşil alanlar çok önemli. Toroslar Belediyesi olarak bütün gücümüzle ilçedeki yeşil alan miktarını arttırmaya çalışıyoruz” dedi.


(İHA)