Merkez Akdeniz ilçesinde yolcu trenin işçileri taşıyan servis minibüsüyle çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 9 kişinin öldüğü bildirildi.



MERSİN (AA) - Alınan bilgiye göre, makinistinin kimliği henüz öğrenilemeyen bir yolcu treninin merkez Akdeniz ilçesinde Mersin-Tarsus arasında yer alan Taşkent durağı yakınlarında, Tarsus-Mersin Organize Sanayi bölgesindeki bir fabrikanın işçilerini taşıyan servis minibüsüne çarptı.


Emniyet Müdürü Bahar, kazada ilk belirlemelere göre 9 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.



Mersin Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, yolcu treninin Mersin-Tarsus arasında yer alan Taşkent durağı yakınlarında, Tarsus-Mersin Organize Sanayi bölgesindeki bir fabrikanın işçilerini taşıyan servis minibüsüyle çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 9 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.


Bu arada kaza sonucu servis aracının ikiye ayrıldığı görüldü. 


Kazada yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırıldı


Mersin-Tarsus arası Taşkent durağı yakınlarında, Tarsus-Mersin Organize Sanayi Bölgesine fabrika işçilerini taşıyan servis minibüsüyle yolcu treninin çarpıştığı kazada yaralanan 5 işçi, kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.


Hayatını kaybedenlerin yakınları da kaza yerine gelmeye başladı.


Mersin Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar da olay yerinde inceleme yaparak, ekiplerden bilgi aldı. Çevik kuvvet ekipleri de kaza yerinde önlem aldı.


Kazada ölenlerin yakınları, tren geçtiği sırada hemzemin geçitteki bariyerin kapanmadığını iddia etti.


Kaza nedeniyle Mersin-Tarsus arası demiryolu ulaşıma kapandı.


Vali Güzeloğlu, kazada 9 kişinin öldüğünü, 3'ü ağır 5 kişinin yaralandığını bildirdi



Vali Hasan Basri Güzeloğlu, merkez Akdeniz ilçesinde yolcu trenin, işçileri taşıyan servis minibüsüyle çarpıştığı kazada 9 kişinin öldüğünü, 3'ü ağır 5 kişinin de yaralandığını bildirdi.


Güzeloğlu, kaza yerindeki incelemesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden 9 vatandaşa Allah'tan rahmet dileyerek, yaralanan 5 kişinin hastanelere sevk edildiğini söyledi.


Yaralıların tedavileri için tüm imkanların seferber edildiğini vurgulayan Güzeloğlu, 5 yaralıdan 3'ünün durumunun ağır olduğunu ifade etti.


Kazayla ilgili incelemenin sürdüğünü anlatan Güzeloğlu, "Huzurkent hemzemin kavşağında bu kaza yaşanıyor. Kazanın ayrıntıları, diğer teknik detayları ve nedenleri konusu hem adli hem idari soruşturma ile soruşturulacak. Şimdilik paylaşacağım bilgiler bu kadar. Hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.


Öte yandan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.




Editör: TE Bilisim