Kahramanmaraş’ta 2259 rakımlı Uludaz Tepesi, haziran ayıyla birlikte milyonlarca uğur böceğine ev sahipliği yapıyor. Çimen Dağı üzerinde yer alan zirve, sunduğu görsel şölenle doğa tutkunlarının ilgi odağı haline geldi.
ZİRVEDE DOĞA ŞÖLENİ
Türkiye’nin en büyük uğur böceği kolonilerinden birine sahip olan Uludaz Tepesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaretçilerini ağırlıyor. Bölgeye ulaşan fotoğraf sanatçıları, zirveyi kaplayan 7 benekli uğur böceklerini ölümsüzleştirdi. Halk arasında "gelin böceği" olarak da bilinen canlılar, dağın taşlarını ve bitki örtüsünü kırmızı bir örtü gibi sardı.

EKOSİSTEMİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI
Tahminlere göre 30 ila 50 milyon uğur böceğinin yaşadığı bölge, kış aylarında sessizliğe bürünüyor. Kış uykusundan uyanan uğur böceklerinin haziran ayındaki bu yoğunluğu, Uludaz’ı doğa turizmi açısından cazibe merkezi kılıyor. Uzmanlar, bölgenin ekosistemini korumak amacıyla ziyaretçilere doğaya karşı hassas davranmaları çağrısında bulunuyor.
Next





