Ulaşım alanında 3 kere birincilik ödülü alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi şimdide 81 ilden daha önce uygulamaya geçirdiği bir sistem ile aynı anda hem cep telefonu ile hem kredi kartı ile hem de mesaj yoluyla bakiye yükletme ile otobüslere binebilecek.
Türkiye’de dolmuşların otobüse dönüşümü en sorunsuz yapan Kahramanmaraş, Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı olarak ta en etkin ve birincilik ile çalışan belediye oldu. 2017 yılında Toplu Taşımada Ekonomiklik ödülü, 2018 yılında Toplu Taşımada Hizmet Kalitesi ödülü ve 2019 yılında ise Online ve interaktif Trafik Yönetimi ödülünü alan Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı, otobüslerde artık telefon ile ücret ödeme, SMS ile ücret ödeme ve kredi kartı ile ücret ödeme dönemini başlattı. Başkan Güngör ile farklı bir ivme kazanan Büyükşehir Belediyesi her birimi ile de ayrı proje üretmeye devam ediyor.

PROJE TANILTILDI


Kahramanmaraş’ta bir otelde gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan E-Kent Genel Müdürü, Ceyhun Kazancı, 2015 yılından bu yana Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile büyük işlere imza attığını, mevcut sistem ile de bu birlikteliğin çitasını yükselttiğini söyledi. Yeni sistemin Büyükşehirler dair olmak üzere ilk kez Kahramanmaraş’ta uygulandığını belirten Kazancı, 3 yenilik ile otobüslere binmenin önemine değindi
Programda konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanvekili Arif Şen ise sistemin önemine değindi.
Konuşmaların ardından oteline önüne getirilen bir otobüste, hem cep telefonu hem de kredi kartı ile biniş yapıldı. Sorunsuz çalışsan sistemin önümüzdeki günlerde halkın kullanımına açılacağı bildirildi.

Haber: Kanal 46- Mustafa Kılınç