Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 depremlerinde yıkılan ve 41 kişinin hayatını kaybettiği Pınar Apartmanı davasının görülmesine devam edildi. Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Tevfik Tepebaşı, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Duruşma salonunda tutuksuz sanıklar O.P.Y. ve Ç.K. ile taraf avukatları hazır bulundu. Diğer sanıklar duruşmada yer almadı.

Kahramanmaraş yolcu otobüsü bariyer ve tabelaya çarptı: Çok sayıda yaralı var
Kahramanmaraş yolcu otobüsü bariyer ve tabelaya çarptı: Çok sayıda yaralı var
İçeriği Görüntüle

BİLİRKİŞİ RAPORU BEKLENİYOR

Mahkeme başkanı, dosyaya ilişkin bilirkişi raporunun henüz dosyaya ulaşmadığını ifade etti. Söz alan sanıklar, suçlamaları reddederek beraatlerini istedi. Müşteki ve sanık avukatları da bilirkişi raporunun gelmesini beklediklerini beyan etti.

DURUŞMA 16 EKİM TARİHİNE ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için süre tanıdı. Heyet, tutuklu sanığın mevcut halinin devamına ve tutuksuz sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin sürmesine karar verdi. Duruşma 16 Ekim tarihine ertelendi. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, sanıkların "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar ay hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ediyor.