Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 2017 yılında açılan ilk arıcılık kursu  06 Şubat 2017 tarihinde başladı.


Kurs İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Mehmet Kocabaş ve Gıda ve Yem Şube personeli Veteriner Hekim Hüseyin Öner tarafından veriliyor.


Kurs başlangıcında kursiyerlere genel bir bilgi veren Veteriner Hekim Hüseyin Öner, “Arılı kovan sayısı bakımından dünyanın önde gelen ülkelerinden birisiyiz.”   Kahramanmaraş’ın rakım farkının yüksek, il ve ilçelerin bile kendi arasında farklı iklim yapısı gösterdiğini söyleyen Öner, Kahramanmaraş’ın arıcılık için uygun bir bitki desenine sahip olduğunu ve karlı bir arıcılık için kovan başına bal veriminin artırılması gerektiğini vurguladı.


Öner ayrıca, kursiyerlere bilinenin aksine arı ürünün sadece “bal”dan ibaret olmadığı, diğer arı ürünlerinin (balmumu,arı sütü,polen,propolis,arı zehiri) de bal kadar faydalı ve ekonomik değerinin yüksek olduğunu  söyledi. Kursta arı ırklarından, geçmişten günümüze değin yapılan arıcılık faaliyetlerinden, bal arısının yapısı-gelişimi yaşamından, mevsimsel bakım işlerinden, bal üretiminden, diğer arı ürünleri üretiminden, ballı bitkiler,arı hastalıkları ve diğer konular ayrıntılı olarak kursiyerlere anlatılacağı belirtildi.


Kursta 44 kişinin katılımı ile 80 saat süreyle arıcılıkla ilgili temel ve teorik bilgiler verileceği belirtildi.


Kursa katılımın ve ilginin yüksek olması sebebiyle İl Müdür Yardımcısı Mehmet Kocabaş kursiyerlere teşekkür ederek yüksek verim bol kazanç temennisinde bulundu.