Nezihe Öksüz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri Almanya'ya gidiyor.


Almanya'nın siyasi, kültürel, coğrafi yapısını yakından tanımak, dil öğrenmek, yerinde pratik yapmak, hasta ve yaşlı bakımı hizmetlerini yerinde görmek amacıyla Nezihe Öksüz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri Almanya'ya gidiyor.


Avrupa Birliği Bakanlığına bağlı Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen  proje hakkında bilgiler veren Proje sorumlusu Ali Demir, “Sağlık alanındaki gelişmeler ortalama ömrü uzatmıştır. Ülkemizde 35-40 yıl öncesi 55-60 arası olan ortalama insan ömrü, bugün 72-76 aralığına çıkmıştır. Bu durum sağlıkta geriatri hizmetlerini öncelikli hale getirmiştir. Türkiye dün genç nüfuslu bir ülke iken artık orta yaşlı nüfusa sahip bir ülke konumundadır. Almanya, Avrupa'da en yaşlı nüfusuna sahip ve  hasta ve yaşlı bakımı konusunda ileri uygulamalara sahip bir ülke. Ayrıca Avrupa Birliği ile uyum sürecinin gerçekleştirildiği günümüzde Almanya'nın kültürünü, coğrafyasını yakından tanımak, yabancı dillerini geliştirmek faydalı olacaktır.”dedi.


Proje kapsamında 2014-2015 eğitim öğretim yılında 12.sınıfta eğitim görecek en başarılı 20 kız öğrenci ile 3 refakatçi öğretmen ve okul müdüründen oluşan 24 kişilik kafile, 09 Kasım 2014 tarihinde Almanya'nın Kuzey Vestfalya eyaletine gidecek.


Okul Müdürü Mehmet Akarsu, öğrencilerin refakatçi öğretmenler gözetiminde Almanya'nın yaşlı bakım evlerinde, hastanelerinde, evde yaşlı bakım hizmeti veren kurumlarında 4 hafta süre ile staj yapacaklarını ifade etti. Ayrıca Akarsu, edindikleri deneyimleri, döndüklerinde hem okul arkadaşlarıyla hem de hastane çalışanları ve diğer sağlık meslek lisesi öğrencileriyle paylaşacaklarını sözlerine ekledi.


Bu kapsamda, faaliyetlerin aksatılmadan yerine getirile bilmesi için öğrencilere 120 saatlik İngilizce dil kursu verildi.


Akarsu; öğrencilerin hasta ve yaşlı bakımında edindiği tecrübelerin, kendilerinin iş yaşamında önemli bir referans olacağını, ayrıca farklı bir ülkenin kültürünü, coğrafyasını yakından tanımanın yaşamlarına artı değer katacağını söyledi.


Öğrencilerin tekrar ülkeye dönüşleri ise 6 Aralık 2014