Arınç'ın Manisa'da habersiz ziyaret ettiği öğretmenevinin müdürü görevi başında değildi, savunması istendi, o da...


Manisa’da iftar saatini beklemekiçinhaftasonunda gittiği Öğretmenevi’nde dinlenen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bu sürpriz ziyareti, Öğretmenevi Müdürü Ahmet Kızılışık’a görevinden etti. Ziyaretten habersiz olduğu için görevi başında bulunmayan Kızılışık, bu nedenle savunması istenince görevinden istifa etti.


Manisa Öğretmenevi Müdürlüğü görevine geçenHaziranayında atanan Ahmet Kızılışık’ın, görevinden istifa ettiği öğrenildi. İftara katılmakiçinManisa’ya gelen ve iftar saatini beklemek için Öğretmenevi’ne giden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı, burada Vali Celalettin Güvenç, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Aziz ErsoyileÖğretmenevi Müdür Yardımcısı Orhan Yılmaz veçoksayıda daire müdürü karşıladı, Öğretmenevi Müdürü Ahmet Kızılışık’ın ise bulunmamasıdikkatçekti.


Arınç’ın Manisa’dan ayrılmasının ardından Öğretmenevi Müdürü Kızılışık’ın, ’hafta sonu görevinin başında bulunmadığı’ gerekçesiyle savunması istendi. Müdür Kızılışık, yaptığı savunmada,özelnedenlerden dolayı hafta sonu görevinin başında olmadığını belirtti, ayrıca Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Manisa’ya geleceğinden ve Öğretmenevi’nde kalacağından haberdar edilmediğini, üst makamlar tarafından kendisine böyle bir tebligatta bulunulmadığını dile getirdi. Kızılışık, savunmasınınhemenardından da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 26AğustosCuma gününden geçerli olmak üzere istifa dilekçesini verdi.


İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, konuyla ilgiliolarakyaptığı açıklamada, "Sosyal tesislerde yönetmelik gereği 7/24 saat görev vardır. Ayrıca olağanüstü durumlarda sosyal tesislerde müdüründen, müdür yardımcısına ve personelinekadarherkesgörevinin başında olmak zorundadır. Çünkü sosyal tesislerin yapısında bu vardır. İlgili şube müdürü, öğretmenevi müdüründen ’neden hafta sonu görevinin başında olmadığı’ gerekçesiyle savunmasını istedi. Savunmasının ardından kendisi istifasını verdi" diye konuştu.


DHA