Kahramanmaraş Bilim Ve Sanat Merkezi Müdürlüğü, Altın Ebeveynler (GOGO-Golden Parents for Golden Kids) ‘ projesinin, Avusturya Viyana'da 3. Eğitim Toplantısına katılıp döndü.


AB GRUNDTVİG projesi kapsamında Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü koordinesinde İspanya, Avusturya, Romanya otaklığında gerçekleştirilen ‘Altın Çocuklar için Altın Ebeveynler (GOGO-Golden Parents for Golden Kids) ‘ projesi, sürecinde Türkiye, İspanya toplantılarının ardından Avusturya Viyana da 3. Eğitim Toplantısı gerçekleştirildi.


Toplantıya, Bilim ve Sanat Merkezinden F.kerim ÜSTÜNDAĞ (Müdür), Muharrem KİRİŞÇİ (Mdr. Yrd.), Volkan TATAR (Psk. Dnş), Adem DOĞAN (Matematik Öğrt.), İlker KOZA (Matematik Öğrt.), Durdu KAYIŞLI (Kimya Öğrt.), Mustafa YOĞURTÇU (Drama Öğrt.), Tülin RATHERT (Veli), Gülgün Yıldız TİRYAKİ (Veli), İbrahim ÇINARLIDERE(Veli), ve İspanya temsilcileri, Avusturya temsilcileri, Romanya Temsilcileri katıldı.


Toplantı sürecinde Bilim ve Sanat merkezinden katılan yönetici, eğitimci ve veliler, diğer ülke temsilcilerine üstün yetenekli öğrencilerin ihtiyaç duyduğu eğitimler, Türkiye’de üstün yetenekli öğrencilerine ve velilerine gerçekleştirilen eğitimler ve bu eğitimlerin sonuçları aktarılmıştır. Ayrıca devam edecek eğitim çalışmaları konularında bilgiler verilerek projenin koordine kurumu olarak Bilim ve Sanat Merkezi Çalışanları ve velileri diğer ülke çalışmaları konularında bilgi aldılar.


Üstün Zekâlıların velilerinin, eğitim öğretim ve yöntemlerle, çocuklarının bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlayarak bilgilendirmeyi amaçlayan ve aynı problem hakkında Avrupa’nın farklı kesimlerinden öğretmen/eğitimci/akademisyenler arasında işbirliği ve iletişimi sağlamayı amaçlayan Projemiz etkin bir şekilde koordineli olarak yürütülüyor.


Proje sonucunda; ebeveynler ve öğretmenlerle sanatsal ve bilimsel bilgi alışverişi yaparak, çocukların ihtiyaçlara yönelik metotlar ve teknikler geliştirmeyi, pedagojik yaklaşımları tecrübe ederek uygulamayı, velileri çocuklarının eğitim sürecinde etkin rehberler yapmayı, aynı problemi yaşayan insanları bir araya getirmeyi amaçlamakla birlikte. Üstün yetenekli bireylerin performanslarını en üst düzeyde kullanan mutlu bireyler olarak yetişmelerine büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.