KSÜ öğrencilerinden “sosyal sorumluluk projesi”. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Yasemin Korkmaz’ın teşviki ile başlayan ve devam etmekte olan projeye büyük ilgi gösteriliyor.


Proje koordinatörleri MikailTeker, Burak Anıl Alagöz ve Uğur Topalgrup arkadaşları (İlker Kebapçı, Mina Çıngılı, Süleyman Akbaş, Şeyma Unutulmaz, Süreyya Kocatepe, Şeyma Köşkeroğlu, Şeyma Şirin, Hülya Kılıç, Sevil Ersöz) adına yaptıkları açıklamada amacımız; “İnsanların kitap okuyarak; tarihini, kültürünü öğrenmesi ve bu kültürün oluşmasına yardımcı olabilecek insanları tanımaları için uygun ortamın oluşmasına yardımcı olmak. Ayrıca üniversite ve halk arasında bir bağ oluşturabilmek ve kültürel etkileşim kurabilmektir.” dediler.


Proje Nasıl Başladı?


Projenin başlamasına dair bilgilerini aktaran Burak Anıl Alagöz konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Proje koordinatörlerinden olan Mikail Teker arkadaşımızın üniversiteye başladığı günden buyana gençlerin eğitimlerini kitap sıkıntısı yüzünden, gerektiği gibi kendilerini yetiştirememelerinin farkında olarak bu eksikliği gidermek istemesi ve bu süreç gündeme geldiğinde iseTekstil Mühendisliği Bölümü hocalarından Doç. Dr. Yasemin Korkmaz'ın tüm faaliyet kapsamında bizlere tam destek vermesiyle, derneğimizin de sosyal sorumluluk projesi kapsamında olması dolayısıyla kardeş proje haline getirilmiş olup Kahramanmaraş için yapmamız gereken sosyal ve kültürel sorumluk için gerekli girişimler sonucunda faaliyete başlamış bulunmaktayız. Ayrıca belirtmek isteriz ki kütüphanemiz Karacasu bölgesindeki Karaziyaret Mahallesinde açılaktır, desteklerin devam etmesi halinde ise başka bölgelere de kütüphaneler açılacaktır. Faaliyete başlamamızla birlikte gördük ki Kahramanmaraş'ta kurum ve kuruluşlar olsun gerekse vatandaşlar olsun bu faaliyeti yıllardır bekliyormuş gibi desteklerini vermeye başladılar, özellikle başta K.S.Ü. Rektörlük Makamı, Karacasu MYO Müdürü sayın Remzi Gemci, K.S.Ü öğrencileri, Kahramanmaraş Belediyesi, Sağlık İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Müftülüğü ve TEMA'nın katkılarıyla projemiz hala başlangıç aşamasında olmasına rağmen ciddi bir yol kat etmiştir.


Bizlere kitap desteği vermek isteyenlerin aşağıda ismi bulunan koordinatör arkadaşlar veya TEMA il temsilciliğine ulaşmaları durumunda Kahramanmaraş'ın yarınlarında yetişecek olan yeni nesillere katkıları bulunacaktır.


Not: Resmi açılış töreni 31/12/2011 cumartesi günü saat 13.00 Gaziantep yolu üzeri Karacasu (Ferhuş) Karaziyaret mah. Şehit Cengiz camii alanında yapılacak.


İrtibat numaraları:


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Fakültesi'nden:


 Koordinatör    Mikail TEKER:       0.534 734 16 74


 Koordinatör    Uğur TOPAL:        0.542 254 70 55


 Koordinatör    Burak Anıl ALAGÖZ: 0.539 331 57 49..."