KADAK’lı dağcılar gönüllüler ile birlikte Çokran Köyü ve bu köye bağlı Bunsuz obasında öğrencilere kırtasiye ve temel ihtiyaç malzemeleri dağıtarak eğitimlerine destek oldu.



KADAK’lı dağcılar ve gönüllülerinden oluşan ekip, Kahramanmaraş’ın en uç dağ köyünden biri olan Çokran Köyü ve bu köye bağlı Bunsuz obasında yeni yapılan ilköğretim okulunda okuyacak olan ve Çokran İlköğretim Okulunda okuyan toplam 50 öğrenciye tüm kırtasiye, ayakkabı ve temel ihtiyaç malzemelerini alarak destekledi.


Köy muhtarı Ramazan OĞULLUK ile birlikte KADAK başkanı ortak açıklama yaptı. Köy muhtarı ve Kadak Başkanı,  ‘Buradaki çocuklar bizim geleceğimiz. Onlara sahip çıkmalıyız. Ekonomik şartları kötü durumda ve imkânsızlıklar içinde yaşıyorlar burada. Muhtarımızla beraber bizler de bizi destekleyen dostlarımızla birlikte gerekli çalışmaları yapmaya gayret ettik. Ve sekiz kişilik ekibimiz ile bölgeye gidip bire bir çocuklarımıza getirdiklerimizi kendi ellerimiz ile teslim ettik. Onların gözlerindeki sevinci görmek bizleri çok mutlu etti. Ben bu kampanyaya destek veren tüm dostlarımıza, özellikle Ankara’dan bizleri destekleyen dostlarımıza ve Kahramanmaraş’a bizzat gelerek bizlerle bölgeye giden Semiha BUDAK hocamıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.’ dediler.


KADAK olarak bu tarz sosyal dayanışmaya yönelik çalışmaların süreceği belirtildi.