Dâhilik okulu öğrencileri, velileri ve öğretmenleriyle beraber İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan’a konuk oldular.


“Çocuğunuzun Zekasını Serbest Bırakın” sloganıyla Kahramanmaraş’ta eğitimde yeni bir heyecan oluşturan “Zekanın Anahtarı”  Menar Mental Aritmetik Merkezi öğretmenleri, öğrencileri ve velileri, sosyal aktiviteler kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan’ı makamında ziyaret etti.


Ziyarette, eğitim müfredatı ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürümüz Mesut Alkan Bey'e bilgiler verdiklerini ifade eden Binevler Şube Müdürü Betül Sude Dobooğlu, şunları kaydetti:


"Menar Mental Aritmetik Eğitim Merkezi, insan beyninin gizli potansiyelini harekete geçirerek, eğlenerek öğrenme ilkesi ile çocuklarda hızlı zihinsel gelişim sağlayan bir program sunmaktadır. Çocuklar bu eğitimle birlikte; daha gelişmiş sağ ve sol beyin, hızlı ve doğru hesaplama, matematik sevgisi, keskin görüş işitme ve algılama, güçlü konsantrasyon ve dikkat, gelişmiş analitik düşünce, yaratıcılık, daha güçlü bellek, hızlı refleks ve en önemlisi gelişmiş özgüven becerilerine sahip olurlar."


Dâhiliğin doğuştan gelen bir yetenek olmadığını, beyinlerini kullanan insanların dahi olduğunu ifade eden Dobooğlu, "Biz de bu ilkeden hareketle çocukların zekâlarının serbest kalması, yaşıtlarına göre fark edilir zihinsel beceriler kazanmaları, sağlam bir matematik temeli inşa etmeleri ve tüm bunlara bağlı olarak özgüveni yüksek bir birey olarak yetişmelerini amaçlıyoruz. Bizlere yakınlık gösteren bizlerle ve öğrencilerimizle tek tek ilgilenen bizleri onurlandıran Sayın Mesut Alkan 'a çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğretmenleri ve öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti. Eğitime katkı sağlayan herkese destek olduklarını, tek amaçlarının Kahramanmaraş İlinin eğitimde hak ettiği yere gelmesi olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim