Kahramanmaraş Özel Ali Kenger Lisesi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci, dil eğitim için İngiltere'ye gidecek.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Doğu Londra Üniversitesi'nde bulunan (East London University) İngilizce Yaz Okulu 15-28 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Öğrenciler, Oxford Vısıon Eğitim danışmanlığınca organize edilen yaz okulunda farklı ülkeden gelen öğrencilerle profesyonel öğretmenlerin kontrolünde İngilizce öğrenme imkânı bulacak.

Öğrenciler, İngilizce öğreniminin yanında her gün ders sonrası dil gelişimi için geziler, alışveriş turları, yetenek yarışmaları, spor turnuvaları, İngilizce skeçler ve çeşitli etkinliklere katılacak.

Her yıl tatil döneminde öğrencilerin tamamen eğitim ve öğretimden kopup soğumaması için yaz okulu uygulaması yaptıklarını belirten Özel Ali Kenger Lisesi Müdürü Kenan Çekiç, "Eğitimi kesintisiz bir süreç olarak algılıyoruz. Öğrencilerimizi geleceğin şartlarına göre hazırlama gayreti içerisindeyiz. Küreselleşen dünyada eğitim öğretimden, ticari ilişkilere kadar her alanda yabancı dil bilme bir zorunluluk oldu. Bu nedenle öğrencilerimiz İngiltere'de yaz okuluna katılacak. İngiltere'de tam günlük geziler ve eğitici programlarla da öğrencilerimizin yaz okulunda hem dil öğrenmelerini hem de eğlenip dinlenmelerini, tatillerini güzel ve verimli bir şekilde değerlendirmelerini hedefliyoruz. Böylece öğrencilerimiz bir çok yeni arkadaşlık ve güzel anılarının yanında İngilizceleri gelişmiş ve sosyal yetenekleri artmış olarak geri döneceklerdir." dedi.

İngilizce Kulübü Danışmanı Ayşe Topdemir ise, yıl içerisinde İngilizce dersinde öğrenilen bilgilerin kalıcı olması ve pekişmesi için günlük yaşamda mutlaka kullanılması gerektiğini belirterek, "Öğrencilerimiz seviyelerine uygun 2 haftalık yoğun bir İngilizce eğitimi alacak. Program sonunda akademik düzeydeki dil eğitimlerinin ve pratiklerinin daha da gelişeceğini umuyoruz." diye konuştu. (Cihan)