Kahramanmaraş'ta bir grup öğrenci, bir dershanenin kendilerini dolandırdığı iddiasıyla eylem yaptı.


İsmetpaşa Mahallesi 12. Sokaktaki bir dershane önünde toplanan öğrenciler adına açıklama yapan Ertuğrul Aksoy, dershane yönetiminin kendilerini dolandırdığını söyledi.


Dershanenin SBS, LGS ve KPSS sınavlarına hazırlanan 950 öğrencisi bulunduğunu belirten Aksoy, "Dershanenin Ankara'daki genel merkezinden yetkililer buraya geldi. Buradaki dershaneyi satın alan kişiyle görüştüler ancak anlaşamadılar" dedi.


Dershaneyi devralan kişilerin eski borçları kabul etmediğini belirten Aksoy, yeni yönetimin kendilerden yeniden para istediğini savundu.


İbrahim Yavuz ise çocuğunu bir yıllık peşin ödeyerek dershaneye kayıt yaptırdığını ancak şu anda dershanede muhatap kimseyi bulamadıklarını belirtti.


Bu arada dershanenin Ankara'dan gelen yetkilileri dershanede haciz işlemi başlattı. Dershane avukatı Fatih Sevim, yaptığı açıklamada, dershanenin isim hakkını kullandırdığını ve 300 bin lira civarındaki alacak nedeniyle haciz işlemi başlattıklarını kaydetti.


Öğrencilerin mağduriyetinden dolayı üzgün olduklarını dile getiren Sevim, "Burayı işletenlere bir türlü ulaşamıyoruz. Bizden önce 4 kişi daha haciz için geldi. Haciz yaptığımız eşyaları bir an önce satıp nakde çevireceğiz. Sıkıntılı durumu her türlü ayrıntıya kadar öğrencileri aktardık. Dershanenin yeni sahipleriyle görüşmeler yaptık. Öğrencileri mağdur etmemek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.


Bu arada dershane önünde toplanan öğrenciler tepkilerini dile getirdiler. Dershane işletmecisini protesto eden öğrenciler imza kampanyası başlattı. Öğrencilerin protestosu sırasında polis güvenlik önlemi aldı.