Eğitim Bir Sen Kahramanmaraş 2 No’lu Üniversite Şube Başkanlığı’na Doç. Dr. Hasan FURKAN tekrar seçildi.


Bahçelievler Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda yapılan Kongre’de seçimde divan başkanlığını, Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Teyfik YAĞCI yaptı.


Şube Başkanı Doç. Dr. Hasan FURKAN yapmış olduğu konuşmada; “Yönetime geldiğimiz günden bu yana var gücümüzle çalıştığımızı ve çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Bu sebeple Birbirimize hayat yolculuğunda yardım etmek için buradayız! Anlayışıyla hareket edip daima birbirimize yardım edeceğiz. Bir mum, bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez! Gerçeğinden hareketle birbirimize can ve kan olacağız. Meşveretin temel ilkesi olan ‘’Bin bilsen de bir bilene danış!’’ şiarını asla elden bırakmayacağız. Yapılan kongre ve seçimin üniversitemiz adına hayırlı olmasını temennisinde bulundu.”


 Eğitim Bir-Sen delegelerinin katıldığı kongre ve seçime tek liste katıldı.


720 üyesi ve 161 delegesi bulunan Eğitim Bir Sen Kahramanmaraş2 No’lu Üniversite Şube Başkanı Doç. Dr. Hasan FURKAN yaptığı açıklamada, “29 üyeyle teslim aldığımız şu an 720 üyeli ile üniversitede yetkili sendika olarak faaliyet göstermektedir” diyerek, sivil toplum kuruluşu olarak demokratik açılıma da büyük destek verdiklerini vurguladı.


129 delegenin oy kullandığı seçimde 125 oy alarak güven tazeleyen FURKAN,  2. Olağan Genel Kurulu sonrasında asıl yönetime şu isimler getirildi:


“Doç. Dr. Hasan FURKAN (Şube Başkanı), Şaban SÖZBİLİCİ (Başkan Vekili), Mahmut KILIÇKIRAN ( Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı), Ali DAĞ ( Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı), Zülküf AYDEMİR (Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı), Ela Bahşude GÖRÜR (Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı), Gülderen ASLAN (Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı).”