Yaklaşık 1 yıllık mazisi bulunan Kahramanmaraş Kent Konseyi 3. Olağan Genel Kurul toplantısını bugün yaptı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Sitesi’nde (NFK KM) gerçekleştirilen toplantıda Semt Eğitim Ocakları Projesi kabul edildi.

232 sivil toplum örgütü temsilcisinin davet edildiği toplantıya, yaklaşık 60 sivil toplum örgütü ile kamu kurumlarından temsilciler hazır bulundu.

Açılış konuşmasında Genel Sekreter Tuncay Kazancı, ortak akılla birlikte hareket edilmesi durumunda birçok sorunların üstesinden gelineceğini söyledi. Yaklaşık iki saat süren Kent Konseyi 3. Olağan Genel Kurulu’na ilgi ve katılım beklenenden daha yüksek oldu.

Toplantı başlamadan önce İnsani Yardım Derneği (İYD) üyesi olduğunu belirten eğitimci Nuri Yıldız, İsrail saldırısına maruz kalan Filistin halkına destek amacı ile Divan Başkanı Şerif Erayman’a yönelik olarak; “Sayın Başkanım, müsaade ederseniz bu Filistin bayrağının yer aldığı atkıyı masaya asmak istiyorum” dedi. Başkan’ın da izin vermesi üzerine üzerinde ‘Filistin Hepimizin’ yazılı ve Türk bayrağının da yer aldığı atkıyı masaya astı.

Saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Genel Sekreter Tuncay Kazancı, 04.12.2007 tarihinde konseyin kurulduğunu hatırlatarak sunum eşliğinde konseyin ve alt komisyonların çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Kazancı şunları söyledi: “Kent konseyleri ortak aklın harekete geçirildiği sivil örgütlerdir, biz yeni kurulduk, henüz emekleyen bir çocuk gibiyiz ancak heyecanımız yüksek, çok güzel projeler hazırladık. Bunlardan iki tanesini belediye meclisinde kabul edildi. Bu projelerden birisi her yıl bin üniversite öğrencisine kentimizi tanıtmak amacıyla geziler düzenlemek. İkincisi ise Uzunoluk Hamamını, Kurtuluş Müzesine çevirmekti. Ayrıca Eğitim komisyonumuz en son kurul komisyonda ancak güzel bir proje ile işe başladılar. Şimdi her semte eğitim ocakları kurarak, eğitime katkı yapılacak. Eğitim Komisyonu başkanımız Fatih Erdoğan bu konuda sizi bilgilendirecek.”

ERDOĞAN PROJEYİ TANITTI

Kürsüye gelen Kent Konseyi Eğitim Komisyonu Başkanı Fatih Mehmet Erdoğan, Semt Eğitim Ocakları projesini tanıttı. Erdoğan, proje için Albayrak İlköğretim Okulu’nu ve Yörükselim Mahallesini seçtiklerini ifade ederek; “Okul ile muhtar bu projeyi birlikte götürecek, çocuklarımız okul dışında internet ve kütüphane ihtiyaçlarını buradan karşılayabilecek, proje sıfır maliyetli olacak ve emekli öğretmenlerden yararlanılacaktır” dedi.
Bu arada projenin tam anlaşılması için bazı üyeler detaylı bilgi istediler. Hatta bazıları ilerde görüşülmesi gerektiğini savundular.

Bu arada Kent Konseyi Basın Sözcüsü ve Eğitim Hak Sen Şube Temsilcisi Mehmet Doba ise, bu güne kadar bir çok kararlar alındığını, ancak bunların uygulama zemini bulunmadığı ve sürüncemede bırakılmasından dolayı eğitimcilerin bu tip çalışmalara soğuk durduğunu belirterek şunları kaydetti: “Biz 12 eğitimci olarak bu projeden heyecan duyduk, sahaya inilmesi gerek, eğer erteleme olursa, önce ben kendim eğitim komisyonundan ayrılırım. Bu ocaklar tamamen yasal zeminde hareket edecektir, İç İşleri Bakanlığının ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün izni ile çalışmalar yapılacaktır.”

Daha sonra Erdoğan yeniden söz alarak, projenin detaylarını katılımcılara anlattı. Projenin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da benimsendiğini ve bundan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Yapılan oylamayla proje genel kurulda kabul edildi.

Ardından alt komisyon çalışmaları hakkında Kazancı yine genel kurulu bilgilendirdi. Kazancı, kent insanının birlikte çalışması durumunda yeni projelerin ardı ardına geleceğini belirtti.

POYRAZ, KENT KONSEYİ ÇOK İYİ ÇALIŞIYOR

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise kent konseyinin çalışmalarını başarılı bulduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Arkadaşlar 12 güzel insan kent konseyinde karşılıksız bu kent için güzel hizmetler verdi. Diğer illerin kent konseylerine bakıyorum, bizim arkadaşlarımız onlardan çok daha başarılı, bu nedenle bu Maraş Sevdalısı insanlara gerekli desteği vermemiz gerek. Biz kendilerine her türlü desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz. Eğer Semt Eğitim Ocakları için bina isteniyorsa, Sütçü İmam Okuma Salonunu kendilerine verebiliriz.”

Toplantı sonunda Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hamzaoğlu, 3. genel kurulun mevcut konsey için son olduğunu, bundan sonra seçilecek başkanın yeni konseyi oluşturacağını belirtti. (www.kanal46.com)



Editör: TE Bilisim