Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde EÜAŞ lojmanlarında oturan eğitimciler, A Termik Santrali İşletme Müdürlüğü yetkilileri tarafından oturdukları lojmanlardan zorla çıkartılmak isteniyor.

Termik Santralı İşletme Müdürlüğü, kurum çalışanlarının çocuklarının da öğretmeni olan eğitimcilere lojmanları derhal boşaltmaları için resmi yazı gönderdi.

Afşin Kaymakamlığı kanalıyla eğitimcilere resmi yazı gönderen A Termik Santralı İşletme Müdürlüğü, belirtilen sürede lojmanların boşaltılmaması halinde kolluk kuvvetleri kullanarak boşalttırılacağını belirtti.

“Kolluk Kuvveti” İfadesi Eğitimcileri Üzdü

Oturdukları lojmanlardan, A Termik Santralı İşletme Müdürlüğü tarafından zorla çıkarılmak istenen öğretmenler, kendilerine tebliğ edilen resmi belgede bahsedilen “Lojmanı boşaltmayanların tahliyesi için kolluk kuvveti desteğinin sağlanması” ifadesinin kendilerini yaraladığını, yıllardır EÜAŞ çalışanlarının çocuklarına hizmet veren eğitimciler olarak bu tür bir uyarı şekline üzüldüklerini belirttiler.

TEAŞ İstiklal Dağıtılmak mı isteniyor?

Afşin'de bulunan Termik Santralin İşletme Müdürlüğü gibi bir görevin gereği gibi ifa edilmesi için, Afşin'in sosyal şartlarının da iyi bilinmesi gerektiği herkes tarafından kabul edilen ve Afşin kamuoyunda konuşulan bir gerçektir.

Afşin'in sosyal şartlarını iyi anlamanın tek yolu da elbetteki “Afşin'de ikamet etmekten geçer”.

Afşin'de yaşayan herkes bilir ki, TEAŞ İstiklal İlköğretim Okulu ilçemizin en başarılı okuludur.

TEAŞ İstiklal Öğretim Okulu, EÜAŞ personelinin çocuklarına en iyi hizmeti verirken, bölgedeki özel okulların öğrenci kapma yarışında göz bebeği bir okul konumuna gelmiştir.

Sözü edilen okulun başarısının en temel özelliği, okul öğretmenleri ve idarecileri arasında sağlanan sinerji, okulun fiziki altyapısı, öğrencilerin sosyal imkanları ve eğitimcilerin moral ve motivasyonunun yüksek olmasıdır.

Afşin ilçesinin TEAŞ İstiklal İlköğretim Okulu'nun başarısına ne kadar ihtiyacı olduğunu bilmeyen idarecilerin, eğitimcileri zorla lojmanlardan çıkartmaya çalışması ve bu moral bozukluğunun da EÜAŞ personelinin çocuklarına yansıyacağını düşünmemesini normal olarak karşılıyoruz.

Afşin'deki Santral, Afşin'den Yönetilir…

Hem idari, hem sosyal, hem de posta adresi olarak Afşin'de bulunan A Termik Santrali, ancak Afşin'de ikamet ederek iyi yönetilebilir.

700 çalışanıyla, Afşin'deki yaklaşık 500 lojmanıyla, Afşin'in havasını kirleterek varlığını devam ettiren bir kurumu, Afşin'i hiçe sayarak “uzaktan” yönetmek, elbetteki devamında da bir çok olumsuzlukları beraberinde getirecektir.

Bugün EÜAŞ ile yaşadığımız sorunların başlıca sebebi de budur.

Örnek verecek olursak, Elbistan Memur Sitesi'nin içinin asfalt yapılmasına rağmen, Afşin'deki sitelerde bu sorunun hala çözülememesinin sebebi Afşin'i tanımamaktır.

Göz pompadaki kullanılmayan su pompalarının sökülüp depoya atılarak, Afşin halkının susuz bırakılmasının sebebi Afşin'i tanımamaktır. Bu sorun daha sonra, Afşinli siyasetçiler tarafından EÜAŞ Genel Müdürlüğü'nde çözümlenmiştir.

Afşin Meslek Eğitimi Merkezi idarecilerinin, argon kaynağı kursunda kullanmak amacıyla talep ettiği hurda malzemenin verilmeyerek, adeta aşağılanmalarının sebebi Afşin'i tanımamaktır.

Afşin Meslek Eğitimi Merkezi idarecilerinin, argon kaynağı kursunda kullanmak amacıyla talep ettiği hurda malzemenin verilmeyerek, adeta aşağılanmalarının sebebi Afşin'i tanımamaktır.
Bugün eğitimcilerin yaşadığı lojman sorununun da sebebi Afşin’i tanımamaktan geçmektedir.

A Termik Santralı İşletme Müdürlüğü sosyal ve siyasal olarak Afşin’i dikkate almamaktan vazgeçmeli, arazileri istimlak edilen, havası ve suyu kirletilerek uzun yıllardan bu yana başımıza milyonlarca ton atık madde attığı Afşin halkı ile barışma yoluna gitmelidir.

A Termik Santrali, yılarca bu kurumun işçilerinin çocuklarına hizmet veren eğitimcilerle uğraşmaktan vazgeçmeli, bu kurumun işçilerine namaz kıldıran din görevlilerine lojmanı çok görmemelidir.

Türkiye’nin gözbebeği bir kurumun, bulunduğu ilçenin sosyal ve siyasal gerçeklerini hiçe sayması, hem kurumun büyüklüğüne hem de EÜAŞ’a yakışmamaktadır. (Kaynak: Yeşil Afşin Gazetesi - www.kanal46.com)