FEM Akademi Müdürü Özcan Er, düzenlediği basın toplantısı ile Kahramanmaraş kent merkezinde görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileri ile bir araya geldi. Er, basın toplantısında FEM Akademinin düzenlediği kurslar hakkında bilgiler verdi.


Genel kurslar hakkında kısa bir değerlendirme yapan FEM Akademi Müdürü Özcan Er, başarıya odaklanmış disiplinli eğitim anlayışı, uzman öğretim kadrosu ve zengin içerikli kaliteli dokümanlarıyla FEM Akademi Kursları yeni binasıyla 2012- 2013 yılında Kahramanmaraş halkının hizmetinde olduğunu söyledi.


Yeni dönemde KPSS-A, KPSS-Öğretmenlik, ALES, DGS, ÜDS-KPDS-İngilizce ve AÖF adaylarına kurslar verileceğini ifade eden Er, düzenlediği basın toplantısında şu şekilde konuştu: “KPSS-A (alan) dan hazırlık yapan adaylara devletin farklı birimlerince 193 farklı alandan alımlar yapılmaktadır. KPSS puanı aranan şartların başında gelmektedir. Milli Eğitim Bakanımız 2-3 yıl içinde bakanlığın ihtiyacı olan 120 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Bu da KPSS ÖĞRETMEN adayları için iyi bir fırsat olacaktır. İki yıllık MYO mezunları için DGS ile 4’leme fırsatı. Örneğin adalet MYO mezunu 504 aday 2012 de Hukuk Fakültesine geçiş yapma fırsatı yakaladı. FEM Akademi, yılların kurs tecrübesini İngilizce kariyer kurslarıyla da hizmetinize sunmaktadır. KPDS-ÜDS- Genel İngilizce den sonra Üniversite Hazırlık Sınıfı Geçme Sınavına yönelik hazırlamış olduğu hızlandırılmış ders programı ile sizlere zaman kazandırmayı hedeflemektedir. AÖF öğrencileri içinde okullarını zamanındı bitirme, alanlarından devletin farklı kademelerinde çalışma fırsatı için kurslarımız açılacaktır.


KPSS-A ve KPSS-Öğretmenlik kursları eğitim-öğretime 13 Ekimde başladı. DGS, ÜDS-KPDS-İngilizce ve AÖF kursları ise 3 Kasımda başlayacaktır. Tüm Kurslarda Hafta İçi ve Hafta Sonu zamanlarında sabah, öğle ve akşam seçenekleri bulunuyor.” dedi.


Er, 2013’de ÖSYM tarafından yapılacak sınavlar ve tarihleri hakkında da şu bilgileri verdi:


-Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS-İlkbahar Dönemi) 3 Mart


-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES-İlkbahar Dönemi) 12 Mayıs


-Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS-İlkbahar Dönemi) 26 Mayıs


-Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS A Grubu-Öğretmenlik) 6-7 Temmuz


-Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 14 Temmuz


Haber : Erçin Yaşar