Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü’nde üst düzey yönetici olarak çalışırken geçen Şubat ayında re’sen tayinleri çıkartılanlardan 2’si Bölge İdare Mahkemesi’nin kararı ile yeniden Kahramanmaraş’a döndüler.

İktidar partisi yetkililerince yapılmak istenen revizyon ve kadro yenileme çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü’nde müdür yardımcısı ve şube müdürü olarak çalışan bazı eğitimcilerin tayinleri başka yerlere çıkarılmıştı.

Buna göre; eğitim dünyasında yaklaşık 40 yılı geride bırakan ve Milli Eğitim Müdür yardımcısı olarak aslen Hataylı Necati Tarak, Malatya-Darende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve aslen Ceyhanlı olan ve Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapan Mustafa Zincirkıran’ın tayini ise Mardin’e Milli Eğitim Şube Müdürü olarak yapılmıştı. Bu arada birçok üst düzey yönetici daha Kahramanmaraş’tan başka yerlere gönderilmişti. Kilis-Polateli İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak gönderilen Mehmet Emin Ersoy ise yeni görev yerine gitmeyerek emekli olmayı tercih etmiş, uzun yıllar süren eğitim hayatını noktalamıştı.

Bölge İdare Mahkemesi’nde başvuran Necati Tarak ile Mustafa Zincirkıran’ın yeniden Kahramanmaraş’a döndükleri ve buradaki görevlerine geçen günlerde başladıkları öğrenildi. Tarak’ın yerine gelen Bekir Ayhan ise yeniden Şanlıurfa Milli Eğitim Yardımcılığı görevine döndü. Zincirkıran’ın yerine Adana-Saimbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü iken getirilen Hasan Gül’ün de Elbistan ilçesine Şube Müdürü olarak atamasının yapıldığı öğrenildi. Siyasi çevreler ise; "Siyasi iktidarlar tarafından yapılan bu tür tayinlerde geri gelenler kısa bir süre sonra yeniden gönderilirler. Bu iki ismin de yeniden gönderilecekleri iddia ediliyor" diye görüş belirttiler.

Öte yandan; hatırlanacağı üzere yaklaşık 5 yıl Kahramanmaraş'ta görev yapan Mustafa Zincirkıran buradan tayininin çıkartılması üzerine yazdığı şiirle durumu protesto etmiş, basında bu şiir yayımlanmasına rağmen hakkında herhangi bir soruşturma açılmaması ise dikkat çekmişti.

YAZDIĞI BU ŞİİRLE TAYİNİNİ PROTESTO ETTİ AMA HAKKINDA HİÇBİR İŞLEM YAPILMADI!

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yaparken Mardin’e tayini çıkartılan Şube Müdürü Mustafa Zincirkıran tayin sitemini yazdığı şiirle dile getirdi. Bu ilginç protesto ise bir hayli dikkat çekerken, söz konusu şiir birçok basın-yayın organında yayımlandı.

Zincirkıran, tayinine yazdığı şiiriyle tepki göstererek, yöneticilere ithafen;

“Keşke sorulsaydı memura şefe
Gazetede çıkmaz konmazdı tefe
Yolluklar devletten gitti israfa
Performans ölçülüp yerini bulmuş
Taze kan gerekmiş tayinim olmuş”

dizeleriyle gönül kırgınlığını ve tepkisini ifade etti.

MARAŞ’TAN TAYİN

Anlamadım önce tayinim niye
Emek verdim sonuç, sürgün hediye
Tahlil raporunda şeker var diye
Kolesterol fazla, kanım bozulmuş
Taze kan gerekmiş tayinim olmuş.

Keşke sorulsaydı memura şefe
Gazetede çıkmaz konmazdı tefe
Yolluklar devletten gitti israfa
Performans ölçülüp yerini bulmuş
Taze kan gerekmiş tayinim olmuş.


Maraş’ta ilk defa Cerit’ e geldim
Okul ve daire tam beş yıl kaldım
Sonunda Maraş’ta EDE der oldum
Tam yirmi yıl koca bir ömür olmuş
Taze kan gerekmiş tayinim olmuş.

Kısmet oldu Göksun’da çalıştım
Kışı çetin soğuğuna alıştım
On ay sonra Maraş’ıma kavuştum
Ne yapalım alnımıza yazılmış
Taze kan gerekmiş tayinim olmuş.


Gelen bir vatandaş insandı önce
Amir, memur farkı olmazdı bence
Nereden takıldı bana bu kanca
Takmak için tüm amirler süzülmüş
Taze kan gerekmiş tayinim olmuş.

Maraş’ lı değilim sebep bu olmaz
Çoğu kişi beni yabancı bilmez
Muktedir olanlar hep böyle kalmaz
Hak hukuk adalet sözlerde kalmış
Taze kan gerekmiş tayinim olmuş.


Sözlerim gelmesin yanlış manaya
Hak ettiysem herkes beni kınaya
Gerek var mı müsebbibe KINA ya
Gönlüm haksızlığa fazla bozulmuş
Taze kan gerekmiş tayinim olmuş.

Sürgün zor da olsa kabul edelim
Dostluk varken kırgınlığı ne’ delim
Kıymetimiz olan yere gidelim
Bir Behlül var idi şimdi yok olmuş
Taze kan gerekmiş tayinim olmuş.


(14.02.2008 – Mustafa ZİNCİRKIRAN)

Mahkeme kararı ile yeniden Kahramanmaraş'a dönen Mustafa Zincirkıran'ın yeni durum ile ilgili olarak ta yeni bir şiir yazıp-yazmayacağı ise büyük bir merakla bekleniyor.


BASIN TOPLANTISI YAPMAK ZORUNDA KALDI

Bu değişiklikler ile ilgili olarak Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü’nden şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmazken, uzun bir süredir basın toplantısı yapmayan ancak gerek OKS ve gerekse SBS’de alınan başarısız sonuçlar üzerine yerel basında çıkan haklı haber ve yorumlar nedeni ile kendisine yöneltilen eleştirilen karşısında İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül basın toplantısı yapmak zorunda kaldı. Bugün sabah Öğretmenevi’nde basın karşısına çıkarak eğitimde gelinen son nokta hakkında açıklamalarda bulunan Akgül, kendisine yöneltilen soruları da cevaplandırdı.

Bu arada Milli Eğitim Müdürlüğü'nde önümüzdeki günlerde yeni bir revizyon yapılmasına adeta kesin gözü ile bakılıyor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21 Şubat 2008 tarihinde kanal 46’da yer alan ve tayinleri içeren haberde ise aynen şöyle denilmişti:

“FLAŞ: MEM’deki revizyonun ilk adımı gerçekleşti


Yaklaşık iki yıldır kent gündeminde ve yerel basında yer alan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü yönetim kadrosundaki revizyonun ilk adımı nihayet gerçekleştirildi ve 4 isim başka illere atanarak yerlerine yeni isimler getirildi. Bununla birlikte revizyonun ikinci adımında ise Müdür yardımcılığı ile şube müdürlüğü kadrolarının sayılarının artırılarak buralara atamaların yapılması bekleniyor. Bilindiği gibi; İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül’ün ise ‘şimdilik’ yerinde kaldığı geçen günlerde gündeme gelmişti.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Necati Tarak’ın tayini Malatya-Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak yine Müdür Yardımcılarından Mehmet Emin Ersoy’un tayini ise Kilis-Polateli İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak çıkarıldı. Ancak; Ersoy’un yeni görev yerine gitmeyerek emekli olmayı düşündüğü öne sürülüyor.

Şube Müdürlerinden Erdal Denge Karaman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yine Şube Müdürü olarak tayin edilirken (Daha sonradan Adana'nın yeni kurulan bir ilçesine gitti), Mustafa Zincirkıran’ın tayini ise Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Şube Müdürü olarak yapıldı. Bu atamaların re’sen yapıldığı bu nedenle söz konusu isimlerin idare mahkemesine dava açarak geri dönmeyi planladıkları da öne sürülüyor.

YENİ YAPILAN ATAMALAR

Atamaları yapılan bu isimlerinden yerlerine ise yeni isimler getirildi. Bu kapsamda; Şube Müdür vekili olarak görev yapan Ahmet Sarıtürk’ün İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı olarak görevlendirildiği bununla birlikte Şanlıurfa’da müdür yardımcısı olarak çalışan Bekir Ayhan’ın da yine aynı kadro ile Kahramanmaraş’a atamasının yapıldığı öğrenildi. Kahramanmaraş eğitim camiasının yakından tanıdığı bir isim olan İmam Hatip Lisesi eski müdürlerinden Faruk Özger’in şube müdürü olarak, Adana-Saimbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül’ün de yine şube müdürü olarak atamasının yapıldığı öğrenildi. Bu isimlerin önümüzdeki hafta içerisinde yeni görevlerine başlamaları bekleniyor.” (www.kanal46.tv)