YÖK Başkanı Özcan, şifre iddialarıyla ilgili olarak ÖSYM Başkanı hakkında istenen soruşturma iznini vereceklerini açıkladı.

Bu arada, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, YÖK Genel Kurul toplantısına çağırıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şadan Sakınan, YGS'deki şifre iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturmayı tamamlamış, savcılık kararında, "Başsavcılığımızca soruşturmaya konu suçlar nedeniyle takibi gerektirir herhangi bir suç unsuru bulunmadığından, olay nedeniyle kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi" denilmişti.

Ancak savcılık, ÖSYM Başkanı Ali Demir ile YGS Koordinatörü ve diğer yetkililer hakkında YÖK Başkanlığından soruşturma izni istemişti. Bu talepten sonra gözler YÖK'ün soruşturma izni verip vermeyeceğine çevrildi.

TV Net'te gazetecilerin sorularını yanıtlayanan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Ali Demir için "tek bir öğrencinin mağduruyeti ispatlanırsa istifa eder" açıklamasında bulundu. "Daha önce de bu tarz soruşturmalara izin verdik" diyen Özcan, Ali Demir'e ayrıcalık tanımayacaklarını ve savcılık tarafından istenen soruşturma iznini vereceklerini söyledi.



Editör: TE Bilisim