Dünya Bankası’nın desteklediği ve Gençlik Merkezleri arasında Gençlik Sosyal Gelişim Programları, 13’üncü paket ile sona erdi. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın Gençlik Sosyal Gelişim Programları sona erdi.

Dünya Bankası tarafından kabul edilen ve desteklenen proje kapsamında 13 eğitim paketi uygulanan Gençlik Sosyal Gelişim Programları’nda gençliğin bilinçlendirmesi hedeflenirken; 21 pilot gençlik merkezinden biri olan Kahramanmaraş Gençlik Merkezi’nin organizesinde hafta sonunda Kahramanmaraş, Kilis ve Gaziantep Gençlik Merkezlerinden 40’a yakın genç eğitime alındı. Gaziantep ve Kilis’ten gelen gençlik merkezi üyeleri Kahramanmaraş Öğretmenevi’nde konaklarken; cuma günü öğleden sonra Kahramanmaraş’ta bir araya gelen gençlik merkezi üyeleri eğitim çalışmalarının ardından pazar günü öğleden sonra dağıldılar.

Kahramanmaraş Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Karakoç, yaptığı açıklamada, 13 ay boyunca her ay 3’er günlük sürelerle Kahramanmaraş’ta Gaziantep ve Kilis Gençlik Merkezleri üyelerinin katıldığı eğitim programları yaptıklarını söyledi. Projenin dünyada iki tane olduğunu ve birinin de Türkiye’de uygulandığını anlatan Karakoç; 13’ncü Eğitim Paketi’nin de Kahramanmaraş’ta uygulandığını ve Kocaeli Körfez Gençlik Merkezi’nden Elif Berrin Selam ve Çorum Gençlik Merkezi’nden Burak Çitfçi’nin eğitim lideri olarak gençlere çeşitli konularda bilgiler verdiklerini söyledi.

Eğitimler pilot gençlik merkezlerinde çevre gençlik merkezlerinden gençlerin katılımı ile gerçekleşiyor. Son eğitim programının uygulandığı Kahramanmaraş’ta Kilis ve Gaziantep’ten gelen gençler 4’erli gruplar halinde eğitildi. Hak, insan, vatandaş kavramlarını anlatan eğitim liderleri; gençleri bilinçlendirmek amacıyla öncelikle hak, insan, vatandaş konularında bilgiler aktarıyor. Bu çalışmalar sırasında gençlerin hak konusunda bilinçlendirilmesi hedeflenirken; proje hazırlama, tasarım yapma, etkinlik düzenleme, zamanı verimli kullanma, kaynak oluşturma gibi konularda da bilgiler aktarılıyor. (Akşam Postası - www.kanal46.com)