10–16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Kahramanmaraş’ta düzenlenen etkinlikler çerçevesinde hazırlanan kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Atatürk Meydanı’nda başlayan ve Valilik bahçesinde son bulan yürüyüşte kentteki engelli okulların öğretmen ve öğrencileri katılarak taşıdıkları pankartlarda özürlü vatandaşların dertlerini dile getirdiler.

Vali Yardımcısı Hülya Kaya ve Milli Eğitim Müdürlüğü mensuplarının da katıldığı 13 Mayıs’taki kortej yürüyüşü sonunda valilik bahçesinde işitme engelli öğrencilerden oluşan folklor ekipleri gösterilerde bulundu ve buna bazı engelli küçük öğrenciler de tempo tutarak coşkuya katıldı.

Burada engelli öğrencilere hitaben bir konuşma yapan İl Milli eğitim Müdürü Sabahattin Akgül, asıl engelliliğin gönül engelliliği, şahsiyet kişilik engelliği olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Dolayısıyla insanoğlu için fıtratı gereği engellilik yoktur. Her türlü engeli insanoğlu, insanlığın tarihi gelişimi süreci içerisinde aşmıştır; aşmaya devam edecektir. Kahramanmaraş’ta bütün engelli vatandaşlarımızın haritasını çıkarıp, tespitlerini yaptık. Her türlü özürlü grupları okullarımız açılmış durumdadır. Hiçbir eksiğimiz yoktur. İlimiz adına sevindirici bir gelişmedir.”

Konuşmanın ardından bir grup engelli öğrenci Vali Vekili Abdullah Şahin’i ziyaret ederek çiçek verdi. Şahin ise yaptığı konuşmada, ilki geçen yıl yapılan engellilere yönelik etkinlikleri bu yıl gelişerek devam ettiğini belirterek; “Toplum olarak her zaman özürlü vatandaşlara sahip çıkmalıyız” dedi.

Ziyaret sırasında 14 özürlü öğrenciye çeşitli hediyeler verildi. Bu arada iki özürlü vatandaşa da Valilik tarafından tekerlekli sandalye hediye edildi. (Ajans 46 - www.kanal46.tv)