Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Başkanı Aytural Eyerci, amaçlarının Kafkas kültürünün yaşaması ve yaşatılması olduğunu ve bu anlamda da ülkenin kültürel zenginliğine renk kattıklarını söyledi.

Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği’nin birinci ve ikinci katı 27 Haziran Pazar günü açılıyor. Konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Başkanı Aytural Eyerci, 27 Haziran Pazar günü dernek binasının açılacağını ve akşamda 12 Şubat Stadyumu’nda Kafkasya’dan gelen Kabardinka gösteri grubu ve Kerim Nehuş’un sahne alacağını kaydetti.

Eyerci, amaçlarının Kafkas kültürünün yaşaması ve yaşatılması olduğunu ve bu anlamda da ülkenin kültürel zenginliğine renk kattıklarını söyledi.

Festival tarzında bir açılış yapacaklarını dile getiren Eyerci; “2009 yılında Kafkas Diasporası.com internet sitesi tarafından yılın işadamı seçilen Cengiz Atalar derneğimizin ikinci ve üçüncü katını yaptırdı.” diye konuştu.

Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Memreş Cengiz Atalar Kültür Merkezi’nin toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak bir yapıya sahip olduğunu kaydeden Eyerci, kültürel anlamda güzel işlere imza atacaklarını ifade etti.

Eyerci son olarak kültür merkezinin yapımında büyük katkı sağlayan Cengiz Atalar’a, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a ve emeği geçen tüm hayırsever vatandaşlara teşekkür etti. (www.kanal46.com)