Avşar İlköğretim Okulu öğrencilerinin karnelerini iki öğrencinin mektuplu daveti üzerine Vali Tanılır verdi.



Kahramanmaraş’ta 2007–2008 Eğitim ve Öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla, düzenlenen karne ve mezuniyet törenleri heyecanlı ve duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Son sınıflarda okuyan öğrenciler büyük bölümü ise mezun olma sevincini yaşadılar.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, 19 öğrencisi bulunan merkeze bağlı Avşar Köyü İlköğretim Okulu’na giderek öğrencilerin karne, takdirname ve teşekkür belgelerini eliyle takdim etti ve onlara kitap ve çikolata hediye etti.

Tek sınıflı okulda öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Vali Tanılır, “Bu okulumuzda okuyan Batuhan Zengin ve Melisa Gül isimli iki öğrenciden aldığım mektuplu davet üzerine buraya geldim. 19 öğrenciden ikisi teşekkür name, biri takdirname almış. İnanıyorum ki; ileriki yıllarda çok daha başarılı olurlar. Bu köyümüz kent merkezine çok yakın olduğu için 19 öğrencisi var. İleriki yıllarda belediye sınırları içerisine girecek bir köyümüz. Çok mutlu oldum. Bütün öğrencilerimize bundan sonraki eğitimlerinde şimdiden diliyorum” dedi.

Öğrencilerin mezuniyet ve karne alma törenlerine katılan Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akğül, bu eğitim ve öğretim yılı sonunda ilköğretim okullarında 172, Ortaöğretim kurumlarında 44 bin ve okul öncesi eğitimde de 10 bin öğrencinin karne aldığını belirterek; “Bu yıl okullarımızda eğitim ve öğretim huzur içinde geçti. Sene sonunda karne alma heyecanını hep birlikte yaşadık” diye konuştu. (Ajans 46 - www.kanal46.tv)




(YASAL UYARI: BU HABER İLE FOTOĞRAFLARIN İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR VE HUKUKİ OLARAK CEZAYI GEREKTİRİR...)

Editör: TE Bilisim