Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından rehberlik öğretmenlerine "Aile Eğitim Programı" tanıtıldı.


KAHRAMANMARAŞ (AA) -Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlenen programın açılışında konuşan İl Müdürü Mehmet Sertpolat, rehber öğretmenin, çocuktan aileyi, aileden de toplumu görebilen ve ailenin adeta MR'nı çeken bir destek elemanı olduğunu belirtti.


Sertpolat, yapılan bu tür programlarla eğitici eğitimini alan rehberlik öğretmenlerinin halka açılmasını amaçladıklarını ifade ederek, "Parçalanmış, kıyıda kenarda kalmış, örselenmiş ya da sorunları üzerinden okulun rehberlik servisine kendiliğinden gelmiş çocukların dünyasından, ailelerin psikososyal, ekonomik durumlarını anlamak ve onlara daha iyi yardımcı olabilmek için rehberlik branşının çok önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.


Şeyh Edebali'nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturuyla yola çıktıklarını anlatan Sertpolat, ailenin toplumun çekirdeği olduğunu, bu nedenle "Aileyi yaşat ki hem devlet hem millet yaşasın" anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.


Ailenin ihmal edilmesi durumumda milletin temelinin sarsılacağını aktaran Sertpolat, 2013 yılında  yapılan her beş evlilikten birisinin boşanmayla sonuçlandığını sözlerine ekledi.


(AA)