Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Proje Ekibi kitap toplama kampanyası başlattı.

Kitap toplama kampanyanın başlamasından kısa bir süre içinde 500’e yakın kitap toplandığı kaydeden Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Proje Ekip sorumlusu Ahmet Eren, bundan sonra tüm kamu, sivil toplum kuruluşları ve tüm kitapseverler vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi.

Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Proje Ekibi’nin başlatmış olduğu kitap toplama kampanyasına dertsek veren Kahramanmaraş İl Kültür Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı ise, sivil toplumu kuruluşlarının bir il için çok önemli olduğunu ve hizmet üretme noktasında bu kuruluşlara büyük görev düştüğünü dile getirdi.

Küçükdağlı, Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği’nin kendi binasına geçmesinin ardından daha aktif olduğunu ve yeni projelerle diğer derneklere örnek olacağını söyledi.

Geçenlerde başlatılan kitap toplama kampanyasının büyük bir hızla devam ettiğini kaydeden Küçükdağlı, daha kapsamlı organize olup, kampanyayı daha etkin hale getirmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Yayın evleri ile görüşmelerinin olduğunu kaydeden Kahramanmaraş İl Kültür Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı, kitap sayısının daha fazla olması için diğer kurum ve kuruluşlardan destek alacaklarını belirtti.

Okumanın tartışılmaz bir öğe olduğunu ifade eden Küçükdağlı, insanın okudukça ufkunun açıldığını ve kişinin kendini ona göre şekillendirdiğini söyledi.

Küçükdağlı son olarak tüm faaliyetlerde Kahramanmaraş halkının yanında olduklarını belirtirken, kitap toplama kampanyasına desteklerinin süreceğini söyledi.

Küçükdağlı’nın konuşmasının ardından söz alan Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Başkanı Aytural Eyerci ise, çok kapsamlı projelerinin olduğunu belirterek; “Bilgisayar odası ve kütüphane oluşturuyoruz. Gençlerimiz hem internet dünyasından hem de kitap dünyasından istifade edecekler. Bu birliktelikle kültürümüze de katkı sağlayarak, gençlerimizi daha aktif ve başarılı kılmak istiyoruz.” dedi. (Emrullah CANBOLAT) (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim