Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ndeki (KSÜ) öğrenimlerini tamamlayan öğrenciler için mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Vali Şükrü Kocatepe, "Bu gelişmelerin ışığında gençlerimizi vatanımıza ve milletimize sahip çıkacak gençler olarak yetiştirmek istiyoruz" dedi.

Vali Kocatepe, Türkiye'de ekonomik, kültürel, sosyal ve demokratik alanda yaşanan gelişmelerinin, dünyanın bir çok ülkesinde ve bulunduğu coğrafyada hayranlıkla izlendiğini ifade ederek, "Bu gelişmelerin ışığında gençlerimizi vatanımıza ve milletimize sahip çıkacak gençler olarak yetiştirmek istiyoruz" dedi.

Kocatepe, Hanefi Mahçiçek Stadyumu'nda düzenlenen KSÜ 2010-2011 akademik yılı mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, akademik yılının huzur ve başarıyla tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'de ekonomik, kültürel, sosyal ve demokratik alanda yaşanan gelişmelerinin, dünyanın bir çok ülkesinde ve bulunduğu coğrafyada hayranlıkla izlendiğini ifade ederek, "Bu gelişmelerin ışığında gençlerimizi vatanımıza ve milletimize sahip çıkacak gençler olarak yetiştirmek istiyoruz. Bu ülkeyi onlara emanet eden büyüklerimize ve atalarımıza Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e layık gençler olarak ülkemizde görev alacakları alanlarda yine aynı sorumluluk duygusuyla hareket edeceklerine inanıyoruz" diye konuştu.

REKTÖR KARAASLAN: ÜNİVERSİTELER BİLİM VE KÜLTÜRÜ KUŞAKTAN KUŞAĞA AKTARIYOR…

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ise üniversitelerin bilim ve kültürü geliştirerek, kuşaktan kuşağa aktaran kurumlar olduğunu belirterek; "Üniversiteler bilgi üreten, bilimsel gelişmeye öncelik eden, toplumu aydınlatan, ülke sorunlarına gerçekçi çözümler arayan, evrensel değerleri, ulusal değerlerle birleştirerek genç kuşaklara aktaran kurumlardır. Üniversite sadece kitap okutan, sadece bilgi aktaran merkezler, eğitim kurumları değildir" dedi.

Mezun olan öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Karaaslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üniversiteler, bilgi aktarmanın yanında, düşüncelerini geliştiren, bilimsel faaliyetlerde bulunan, teknoloji geliştiren, üreten, dünyada olup bitenleri en iyi şekilde takip eden, dünyayı en iyi şekilde okuyabilen ve dünyayla en iyi şekilde bütünleşen demektir. Çalışkan ve üretken insan önemli bir değerdir. Kendinize, arkadaşlarınıza ailenize inanın, güvenin, gelecekten korkmayın, zorluklarla mücadele etme gücünü hiç kaybetmeyin. Biliyorsunuz iyi ve başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır ve çaba ister, bunun için uğraşın. "

ÜNİVERSİTE İLE MYO BİRİNCİLERİNE DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR HEDİYE EDİLDİ...

KSÜ Dönem birincisi Güldane Tepesu da, uzun ve zorlu bir sürecin sonuna geldiklerini ve hayatın bir sayfasını da acı tatlı anılarla kapattıklarını söyledi. Yaş kütüğüne ismini çakan Tepesu’ya dizüstü bilgisayar ödülünü Vali Kocatepe verdi.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Karaaslan ise, yüksekokullar arası dönem birincisi Gülcan Köroğlu’nun hediye dizüstü bilgisayarını verdi.

Konuşmaların ardından, bölümlerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Dönem birincilerinin mezuniyet kütüğüne isimlik çakmasının ardından öğrenciler kep fırlatarak mezun olmanın sevincini hep birlikte yaşadı. (www.kanal46.com)