Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü tarafından bir duyuru yayınlanarak Rektör Yardımcılarının görevlerinden ayrıldıkları bildirildi.


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan tarafından kaleme alınan ve Rektörlük Basın ve Halkla İlişkiler bürosu tarafından yayınlanan bildiri aynen şöyle.


KAMUOYUNA DUYURULUR


Rektör Yardımcısı mesai arkadaşlarım görevlerinden ayrılmış bulunmaktadır. Kendilerine bu güne kadar yapmış oldukları çalışmalar dolayısıyla teşekkür ederim. Atandığımız günden bu yana uyguladığımız, herkesi kuşatan, her hakkı teslim eden yönetim anlayışımızla üniversitemiz, özellikle öğretim üyelerimiz, çok büyük ölçüde huzur içinde bulunmaktadır. Amacımız bundan sonrada böyle devam etmesidir. Saygılarımla kamuoyuna duyurulur."


Rektör Karaaslan'ın takdiri


Açıklamaya göre, rektör yardımcıları Prof. Dr. Cemal Tuncer, Prof. Dr. Sinan Baş ve Prof. Dr. Uğur Yıldırım görevlerinden ayrıldı.


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Baş da, yaptığı açıklamada, ayrılmalarının Rektör Karaaslan'ın takdiri olduğunu belirtti.


Ziraat Fakültesi Dekanlığı görevinin devam ettiğini dile getiren Baş, "Hayırlısı olsun. Üniversitedeki dekanlık ve normal görevime devam ediyorum" dedi.


Ziraat Fakültesi Dekanı daha önce ayrılmıştı


KSÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kadir Saltalı da daha önceden Rektör Karaaslan'ın talebi ile görevinden ayrılmıştı.


Saltalı'nın istifa sebebi Rektör Karaaslan tarafından aramızda geçen görüşme neticesinde diye açıklanmıştı. Ancak eski dekan Saltalı'nın "İstifa ile ilgili aramızda geçen görüşmenin rektör tarafından açıklanması benim için sakınca teşkil etmez" açıklamasına rağmen Rektör tarafından açıklanamamıştı.