Yavuz Bülent Bakiler; “Türkiye İnsanlarına Okuma Alışkanlığı Kazandıramazsa Çağdaş Medeniyetler Seviyesine Ulaşamaz” dedi.


Ölümünün 75.Yılında Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Dil ve Edebiyat Öğrenci Topluluğunca 21 Aralık 2011 tarihinde “Mehmet Akif Ersoy” konulu bir konferans düzenlendi.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanan programda edebiyat dünyamızın ünlü isimlerinden şair-yazar Yavuz Bülent Bakiler Mehmet Akif’i anlattı.


Bir milletin asker ordusu ve kültür ordusu olmak üzere iki ordusu olduğunu dile getiren Bakiler kültür eksikliğinin bir ülke için çok önemli olduğunu ifade etti. Savaşta elde edilenlerin kültür eksikliği nedeniyle masada kaybedilebileceğine dikkat çeken Bakiler, Mehmet Akif gibi kültür değerlerimizin yeni nesillere en iyi şekilde anlatılması, aktarılması gerektiğine vurgu yaptı.


Akif’in hem doğu hem batı dünyasını bildiği dört dil aracılığıyla mükemmel derecede tanıdığını ifade eden Bakiler, Akif’i devrin en aydın insanlarından biri olarak tanımlayarak onun ışığını Kuran’dan aldığını ve Hz. Peygamber ahlakıyla yaşayan bir düşünce adamı olduğunu belirtti.


Akif’in hayatından örnekleri şiirleri ile birlikte katılımcılarla paylaşan Yavuz Bülent Bakiler, her milletin kendi kahramanlarıyla yaşayabileceğini ve bu doğrultuda da 1986 yılında ölümünün 50.yıldönümünde 44 vilayette kendisinin Mehmet Akif’i anlattığını sözlerine ekledi. Akif’in karakter tablosunu da yakın arkadaşlarının ağzından aktaran Bakiler, Akif’in hayatının şiirlerinden daha muhteşem olduğunu ifade etti.


Mehmet Akif’in sözlerinin senet hükmünde olduğunu kaydeden Bakiler, “2011 yılında keşke herkes Akif gibi sözünde durabilse” dedi. Mehmet Akif Ersoy’un taassubu, cehaleti hakiki hasım gördüğünü ifade eden Bakiler, milletimizin bu konuda ciddi bir eksiklik içerisinde olduğuna vurgu yaptı.


Okuma alışkanlığımızın olmadığını ifade eden Bakiler, “Türkiye insanlarına okuma alışkanlığı kazandıramazsa çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşamaz” sözleriyle konuşmasını tamamladı.