'Kütüphaneler Haftası'nın 50.si 31 Mart - 06 Nisan tarihleri arasında kutlanacak.


Hafta nedeniyle İl Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilecek olan olan etkinlik 01 Nisan 2014 tarihinde Saat: 10.00'da Necip Fazıl  Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.


Kütüphaneler, yazılı ve basılı her tür yayınları toplayan, düzenleyen, onlardan yararlanma imkanı sağlayan kuruluşlardır.  Eski çağlardan beri insanlığın hizmetinde ve gerçek bilgi kaynaklarımız olan kütüphaneler birer kültür evidir.


Ülkemizin bilimsel, tarihi ve kültürel birikimini yazılı belgeleriyle bize sistematik olarak ulaştıran kütüphanelerimiz, aynı zamanda sağlam bir geleceğin de temel taşlarıdır. Gelecek nesillerin tarihi ve kültürel bilgilere ulaşmasında, milli şuurun yanı sıra pozitif bilimlere de hakim, gelişime ve modernleşmeye açık birer fert olarak yetişmesinde kütüphanelerimizin katkısı büyüktür.


Günümüz dünyasında söz sahibi olabilmek için okuma düzeyinin ve buna bağlı olarak eğitim düzeyinin yükseltilmesi gerekmektedir. Sosyal ve ekonomik açıdan gelişmek, üretken bir toplum olmak; kültürümüzü ve insanlık tarihini iyi bilmekle mümkündür. Bunun da kaynağı kitaplardır. Bu bakımdan da kütüphaneler büyük önem arz etmektedir. Kitap okuma ve kütüphanelerden yararlanma alışkanlığının arttırılması, milli ve evrensel değerlerin öğrenilmesi açısından da çok önemlidir.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan KÜÇÜKDAĞLI, “Doğal kaynak ve güzellikleri ile tarihin başlangıcından günümüze insanların ilgi odağı olmuş ve birçok medeniyete beşiklik eden bu topraklarda yaşayan insanımızın kütüphanelerimiz aracılığıyla verimli bir şekilde bilgiye ulaşmasını sağlamak görevlerimizin başında gelmektedir. Bu amaçla her yıl kütüphanelerimize farklı bilim ve sanat dallarına ait bilgileri içeren binlerce kitap dahil edilmektedir. Bugün itibari ile 36.000’i İl Halk Kütüphanesinde olmak üzere ilimiz halk kütüphanelerindeki toplam kitap sayısı yaklaşık 125.000‘dir. Kütüphanelerimizde yer alan bilgisayarlar aracılığıyla internet üzerinden bilgi alışverişi yapılabilmekte, bilgiye hızlı bir şekilde ulaşım sağlanmaktadır. Kütüphanelerimizin fiziksel şartlarının iyileştirilmesi, teknolojik altyapı ve donanımının modernleştirilmesi, koleksiyonlarının nitelik ve nicelik olarak zenginleştirilmesi, okuma alışkanlığının geliştirilmesi, halkın kütüphaneler ile pozitif iletişim kurması, halktan, sivil toplum kuruluşlarından, kamu ve özel kurumlarımızdan sağlanacak desteklerle kütüphaneleri sahiplenme duygusunun pekiştirilmesi öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada kütüphanelerimiz, toplumun her kesiminden insanımızın zihinsel ihtiyaçlarına cevap verecek, aydınlatıcı bir rol oynayacaktır.  İlgi, duyarlılık ve merak duygusuna sahip okuyucu kitlesinin her geçen gün artması, kütüphaneciliğin gelişmesinde büyük etken olacaktır. Yeni projelerle kütüphanecilik hizmetleri her geçen gün daha da geliştirilmekte olup, yenilenen  “Gezici Kütüphane” aracı ile kütüphane bulunmayan bilgiye ulaşmada sıkıntı çeken merkeze uzak mahalle ve yakın köylerde yaşayan öğrenci ve halka kitap ulaştırmak suretiyle okuma oranını artırılması amaçlanmaktadır. Kütüphaneler Haftasının, kütüphaneciliğimizin gelişmesi ve toplumumuzda okuyucu kitlesinin artması dileğiyle hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde sözlerini tamamladı.


2014 YILI KÜTÜPHANELER HAFTASI ETKİNLİK PROGRAMI


01 Nisan 2014 / Saat: 10.00  Necip Fazıl  Kısakürek Kültür Merkezi


-Saygı Duruşu / İstiklal Marşı


-Açış Konuşmaları


-Haftanın Önemini Belirten Konuşma


-Kütüphaneler Haftası Dolayısıyla Yapılan Yarışmaların Ödül Töreni


01 Nisan 2014 / Saat: 16.00  


-Öğretmenevi Kıraathanesi Kitap Sergisi Açılışı


01 Nisan 2014 / Saat: 14.00 KSÜ Rektörlüğü


-Okur Yazar Buluşması Söyleşi İmza – Yazar: Bülent AKYÜREK


02 Nisan 2014 / Saat: 12.30 / 13.00  Taşhan


-Okuma Saati


02 Nisan 2014 / Saat: 14.00 / 14.30  Necip Fazıl Kısakürek Şehir Hastanesi


-Yeni Doğum Yapan 10 Anneye Anne ve Çocuk Sağlığı Temalı Kitap Hediye Edilmesi


03 Nisan 2014 / Saat: 14.00 / 14.30 


-Yatağa Bağımlı Evde Bakımı Yapılan  10 Hastaya Kitap Hediye Edilmesi