Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin Toplum Gönüllüleri Vakfı 25 öğrencisi, Merkez Çocuk Kütüphanesi'nin düzenleme ve süsleme işi için seferber oldu.

Çocukların daha nezih bir ortamda çalışmalarını sağlamak için gerekli düzenlemeleri yapan öğrenciler, duvarları da çeşitli çizgi film karakterlerinin resimleriyle süsleyerek kütüphaneyi daha eğlenceli hale getirdiler.

10 yıldır Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edilen yerde bulunan Kahramanmaraş Merkez Çocuk Kütüphanesi'nin çehresi değişiyor.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Yıldız Arıgüloğlu ve personel ile birlikte ortak çalışmaya imza atan TOG üyesi olan 25 üniversite öğrencisi, kütüphaneyi güzelleştirmek için ellerinden geleni yapıyor.

2007 yılından bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TOG arasındaki protokol gereği yapılan ortak çalışmalara böylece bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Daha önce de İl Halk Kütüphanesi'nin Çocuk Bölümü'nün düzenlenmesinde büyük emek sarf eden gönüllü öğrenciler 12 bin kitabın mevcut olduğu 7-16 yaş grubuna hitap eden Merkez Çocuk Kütüphanesi'nin de daha güzel bir çehreye kavuşması için büyük özveri gösteriyor.

İl Kültür Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı, yapılan çalışmaların ardından öğrencilerin daha güzel bir kütüphane ile karşılaşacaklarını söyledi.

Gönüllülerden Sütçü İmam Üniversitesi İktisat Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Muharrem Semih Kılınç da, TOG'a 3,5 yıldır üye olduğunu belirterek, yaptıkları çalışmalardan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Bu işin gönüllülük esasına dayalı olduğunu dile getiren Kılınç, "Arkadaşlarımızla birlikte büyük bir özveriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hocalarımız da bu konuda bize büyük destek veriyor. Hatta çoğu zaman çalışmalarımıza ortak olup bizimle birlikte çalıştıkları oluyor. Biz vatandaşlardan da destek istiyoruz. Çalışmalardaki amacımız Kahramanmaraş'ın kalkınması." dedi. (CİHAN)