Diyanet İşleri başkanlığına bağlı Kuran kurslarında 2014-2015 yılı Eğitim ve öğretime başlamasıyla, öğreticilerin motivesi için Kahramanmaraş müftülüğünce bir program düzenlendi.


Proğram, Ankara’dan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya’nın katılımıyla gerçekleşti.


Programın açılışında Kuran tilaveti okundu.Kur’an tilavetini Şazibey Kur’an Kursu Müdürü Mehmet Gül okudu. Kahramanmaraş İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve eğitim Şube Müdürü İlyas Hannep, hem programın sunumunu yaptı, hem de Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla Kuran Kursu öğreticilerine gönderdiği mesajı okudu.


Başkan Görmez mesajında, öğreticileri Kur’an-ı öğrenme ve öğretme yolunda peygamberin mirasçıları olarak gösterdi ve bu mirasa sahip çıkılmasını istedi. Görmez, ayrıca Kuran kursu öğreticiliğinin zorluğuna da değindi ve görevlilerin yüklendiği misyona tutarlı davranmaları belirterek yeni eğitim ve öğretim yılının öğrenci ve öğreticiler için hayırlı olması dileğinde bulundu.


Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı Kuran kursları uygulama esasları ve eylem planı değerlendirmesinde bulundu. Müftü Gevher şöyle konuştu: “Kuran kurslarında geçen bu dönemde de güzel başarılar elde ettik. Erkek hafızlarda Türiye üçüncülüğü ve ardından da kızlarımızda ilk defa Türkiye finaline kaldık. Bunlar küçümsenecek başarılar değildir.”Müftü Gevher; “Kuran insanları gençleştiriyor, güzelleştiriyor, moral veriyor. Stresin en büyük ilacı Kur’andır. Eğitimin yanında görev alanı içinde ev ziyaretleri, taziye ziyaretlerinde bulunun. Halkın içinde olduğumuz sürece kendinizi sevdirirseniz hiçbir şeye ihtiyacınız kalmaz. Başkanımızın mesajında da dediği gibi hedefimiz bu insanların Kadınıyla-erkeğiyle ilk emri oku olan, “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olurmu?” Kur’an-ı’nın son kelamını okutucu durumunda ki insanların hedefi nedir? İnsanların karanlığa, mezara düşmeden Rabbinin huzura Kurandan yabancı olarak gitmemesi değilmidir. Bu vebalden kaçmayalım, sevdirerek okutalım. Yeni eğitim döneminde hepinize üstün başarı diliyorum.”


Programa, Din İşleri Yüksek kurulu uzmanı Mehmet Kapukaya, il Müftüsü Muhammet Gevher, 12  Şubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, İl Müftü Yardımcısı Davut Polat, Türkoğlu İlçe Müftüsü Abdussamed Pat, İl Müftülüğü Eğitim Şube Müdürü İlyas Hannep, 12 Şubat ilçe Müftülüğü Şube müdürü Mahmut Uzun ile İl genelinde görev yapan bayan Kuran Kursu öğreticileri katıldı.

Editör: TE Bilisim