Bu yıl son kez yapılan Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı olan OKS’de ilk defa Türkiye şampiyonu çıkartmanın sevincini yaşayan Kahramanmaraş, Türkiye geneli sıralamasında ise 61. sırada yer almanın da burukluğunu yaşıyor.

Kahramanmaraş kent merkezinde faaliyet gösteren Özel Rabia Arıkan (Aksu Anafen Dershanesi) öğrencisi Mustafa Kesim, TM ve MF puan türlerinde 500 tam puan alarak; 97 Türkiye birincisi arasında yer aldı. Bütün soruları cevaplandıran aynı okul öğrencisi Sıdıka Sümeyya Ezer ve Mehmet Emre Dilitatlı ise ikinciliği paylaştılar. Ancak; Kahramanmaraşlı öğrenciler her iki puan türünde de Türkiye genelinde ne yazık ki 61. olabildi.

KAHRAMANMARAŞ'IN BAŞARI GRAFİĞİ SÜREKLİ DÜŞTÜ

Kahramanmaraş’ın OKS sınavlarındaki başarı sıralaması yıldan yıla düşüş gösterdi. 2004 yılında Türkiye genelinde 41. sırada yer alan Kahramanmaraş; 2006 yılında 6 basamak gerileyerek 47. sırada kendisine yer bulabildi. 2007 yılında da 4 basamak gerileyen Kahramanmaraş, bu kez de 51. oldu. Başarı grafiğinin yıldan yıla düşmesi ise eğitim açısından büyük üzüntüye neden oluyor.

KAR-DER-BİR BASIN TOPLANTISI YAPTI

Sonuçların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 11 Temmuz Cuma günü açıklanmasının ardından, ilk sevinç Özel Rabia Arıkan İlköğretim Okulu ve Aksu Dershanelerinde yaşandı. Özel Kahramankent Eğitim Kurumları Genel Müdürü Adem Ceylan konuyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında OKS sonuçlarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Ardından, KAR-DER BİR (Kahramanmaraş Dershaneler Birliği) Aksu ANAFEN Dershanesinde sonuçları açıkladı ve ilk ona giren öğrencilerin okulları ve dershaneleri hakkında Başkan Fatih Erdoğan basın açıklaması yaptı.

Erdoğan; Kahramanmaraş’ın Türkiye 61. si oluşuyla ilgili olarak bir gazetecinin; “Hocam gördüğümüz kadarı ile ilk 10’da Devlet okullarından 2 çocuğumuz var, eğer özel okulların bu başarısı olmasaydı, 61’nci değil herhalde sondan birinci olacaktık, bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusunu cevaplandırırken; Kahramanmaraş’taki derslik sıkıntısına dikkat çekti.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Maalesef ilimizdeki devlet okullarının acilen dersliklere ihtiyacı var, balık istifi sınıflarda öğretmenler eğitim vermeye öğrenciler de almaya çalışıyor. Şimdi soruyorum sıralarda 3’er kişi oturtarak 60- 70 kişilik sınıflarda bu eğitim nasıl verilir? Bunun acilen çözülmesi gerekmekte ve Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden Kahramanmaraş’a daha fazla pay ayrılması için girişimlerde bulunulmalıdır. Bunu ilk ve en önce yapacak olan da siyasilerimizdir. Bana göre masaya yumruğumuzu vurup, hakkımız olan payı almamız gerekiyor.”

Toplantının yapıldığı mekânda Türkiye 1. si çıkartan Aksu ANAFEN Dershaneleri Genel Müdürü Samet Demirci ise son basın toplantısında şampiyonların dershanesi olarak bilinen ANAFEN’in, yine önemli dereceler elde ettiğini ifade ederek, “Bu başarıyı Kahramanmaraşlılara armağan ediyorum. Başarıda emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. Basın toplantısına şampiyon öğrenciler ve aileleri de katıldı.

Kahramanmaraş’ta OKS sonuçlarına göre; dershaneye giden öğrencilerin MF puanlarına göre ilk 10 sıralaması ise şöyle oldu:

1. Mustafa Kesim, Özel Rabia Arıkan (Aksu Anafen Dershanesi)

2. Sıdıka Sümeyye Ezer, Özel Rabia Arıkan (Aksu Anafen Dershanesi)

3. M.Emri Dilitatlı, Özel Rabia Arıkan (Aksu Anafen Dershanesi)

4. Uğur Özberk, Özel İlkem (Elbistan Final Dershanesi)

5. Ahmet Sait Dündar, Necip Fazıl İlköğretim (Aksu Anafen Dershanesi)

6. Melih Pakdil, Özel Öz Derya (Erol Altaca Dershanesi)

7. Onur Oğuzhan Yıldırım, Özel Ceyhan (Elbistan Aksu Anafen Dershanesi)

8. Selen Cidal, Atatürk İÖO (Tümay Dershanesi)

9. Mehmet Enes Söyler, Özel Yıldız (Elbistan Aksu Anafen Dershanesi)

10. Büşra Kahraman, Özel Ceyhan (Elbistan Aksu Anafen Dershanesi)
(Kahramanmaraş'ta Bugün, www.kanal46.tv)