Kahramanmaraş Belediyesi, “Online Kitap Okuyun” projesi kapsamında kültür hayatımıza yönelik yeni bir hizmet daha başlattı.


Kahramanmaraş Belediyesi’nin resmi web sitesi olan www.kahramanmaras.bel.tr adresinde açılan Online Kitap Okuyun bölümünde yaklaşık 100 eser yer alıyor.


İki bölümden oluşan Online Kitap Okuyun bölümünde birinci bölümde Belediyemizin Yayınları, ikinci bölümde ise şehrimizin yetiştirdiği yazarların edebi eserleri yer alıyor.


Şehrimizle ilgili edebiyat, şiir, deneme, roman, tarih vb gibi eserlerin yer aldığı Online Kitap Okuyun bölümünde aynı zamanda yer alan eserlerin lüzumu halinde çıktı alınması da mümkün bulunuyor.


Sanal ortamda kitap okumak isteyenlere hitap eden bölümde aynı zamanda kitaplardan çıktı almakta mümkün.


Online Kitap Okuma bölümüne ilişkin görüşlerini dile getiren Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz: “Belediye olarak bastırdığımız bazı yayınlarımız var. Ayrıca düzenlemiş olduğumuz sempozyumları da kitap haline getiriyoruz. Aynı zamanda ilimizi yakından ilgilendiren eserleri de Online Kitap Okuma bölümümüzde yayınlayarak isteyenlerin kolayca ulaşmalarını sağlamak adına bu hizmetimizi başlattık. 2009 yılında başlattığımız uygulamamız şu anda çok daha geniş bir hale getirilmiş durumda.


Kahramanmaraş halkına hizmet vermek ve şehrimizin tanıtımına katkıda bulunmak maksadıyla başlattığımız bu hizmetimizden özellikle öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin faydalandığını görüyoruz. Şu ana kadar bu bölümüz yaklaşık 45-50 bin ziyaretçi tarafından ziyaret edilmiş. Bu sayının ilerleyen günlerde daha da artmasını bekliyoruz” diye konuştu.


Editör: TE Bilisim