Üniversite kapısını aralamak için ÖSS’de ter dökecek 1 milyon 643 bin adaya müjde..



Üniversite kapısını aralamak için ÖSS’de ter dökecek 1 milyon 643 bin adaya müjde. ÖSYM Başkanı Yarımağan ‘Sorular kolay olacak. Yeter ki dikkatli okuyun’ dedi

ORTAÖĞRETİM Kurumlar Sınavı’nın (OKS) ardından şimdi de ÖSS telaşı başladı. OKS’de soruları kolay bulan adaylar birinciliklerini şimdiden ilan etmeye başladı. 100’den fazla aday 500 tam puan aldığını resmi sonuçları beklemeden açıkladı. Galatararay, Kabataş, İstanbul Erkek Lisesi gibi köklü eğitim kurumları tüm kontenjanlarını birincilerle dolduracak gibi görünüyor.

2 KİŞİDEN BİRİ KAZANACAK

ADAYLARI şaşırtan son OKS’nin hemen ardından yapılacak ve 1 milyon 643 bin adayın yarışacağı ÖSS’de de soruların nasıl geleceğini ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan açıkladı. Başkan Yarımağan ‘Fen-1 Testi başta olmak üzere sınavda herkesin rahatlıkla çözeceği çok soru var. Adaylar dikkatle okusun. 700-750 bin kişi yani sınava giren 2 kişiden biri kazanacak. Sorular kolay olacak’ dedi. ÖSS’de de soruların kolay olması OKS’den sonra ÖSS’de de çok sayıda birinci çıkacağı beklentisi ortaya çıkardı.

Giriş belgesi kriz olmayacak

ÖSS’YE beş gün kala ‘Sınav Giriş Kimlik Belgesi’ gelmeyen ve panik yapan adayların korkusunu ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan giderdi. Adayları panik yapmaması için uyaran Yarımağan ‘Başvuran herkes sınava girecek. Sınav sabahı bile belgesini kaybedenler 09:30’a kadar ÖSYM merkezlerine başvurursa yeni belge çıkarabilecek. Adaylara belgesi yarın da (çarşamba) gelmezse yurt genelindeki 151 ÖSYM merkezine başvurup yeniden belge alabilirler. Sınav merkezi yöneticiliklerinden belge dökme şansımız var’ dedi.

SON DAKİKA TELAŞI YAPMAYIN

GİRİŞ belgesi basım işlemlerinin tamamlandığını ifade eden Başkan Yarımağan şunları söyledi: Adaylar, perşembeye kadar panik yapmadan beklesin. Gelmeyen bize ulaşsın. Belgesini son dakikada bile kaybedenler olabilir. Sınav sabahı telaşla belge arama çabasına girmeyin. (star)