Kahramanmaraş Özel Rabia Arıkan İlköğretim Okulu'nda okul meclisi başkan seçimi yapıldı.

Seçim öncesinde öğretmenler tarafından derslerde demokrasi konusu işlendi ve bu kavramın önemi öğrencilere anlatıldı. Daha sonra her sınıf demokratik yolla kendi sınıf meclis temsilcisini seçti. Sınıf meclis temsilcileri de okuldaki arkadaşlarına kendi tanıtımlarını yaparak oy istedi.

Yerel seçim havasını yansıtan seçim sonunda 8. sınıf temsilcisi Nesibe İncegül başkan seçildi.

Demokrasinin önemini vurgulamak için böyle bir seçim yoluna gittiklerini ifade eden Özel Rabia Arıkan İlköğretim Okulu Müdürü Ali Pehlivan, "Adayların resim ve isimleri ile birlikte bir seçim pusulası hazırlandı. Daha sonra sandık görevlisi seçilerek 3 adet sandık oluşturuldu ve okulda seçimin nasıl olacağı ile ilgili bilgiler verildi. Buradaki asıl maksadımız her öğrencimizin oy nasıl kullanılır ve hangi durumlarda oylar geçerli olup olmadığı anlatıldı. Ve her öğrencimize oy kullandırıldı. Bu aşamada okulumuzda çok güzel bir hava oluştu. Bu sayede öğrencilerimizin demokrasiyi daha iyi kavradılar." dedi.

Okul meclis başkanı seçilen Nesibe İncegül ise, başkan seçildiği için çok mutlu olduğunu söyledi. İncegül, okulu en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını dile getirdi. (www.kanal46.com)