Kahramanmaraş Belediyesi, ülkemizden ve yurt dışından birçok şairin konuk olarak katıldığı Necip Fazıl Kısakürek temalı Kahramanmaraş Şiir Festivali’ni 23-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdi.


Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesindeki Emniyet Müdürlüğü lojmanlarına yapılan canlı bomba terör saldırısı ve yaşamını yitiren polisin Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinden olması nedeni ile bir konserin iptal edildiği festival, gerek yerel gerekse de ulusal çaptaki basın-yayın organlarında beklenildiği gibi pek ses getiremedi.


Söz konusu festival için binlerce lira parayı gözden çıkararak harcayan Kahramanmaraş Belediyesi’nin hazırlattığı program kataloglarında birçok hatalar göze çarparken, ‘Mustafa Poyraz Belediye Başkanı’ imzalı davetiyedeki bir maddi hata ise adeta pes dedirtti. Bu vahim hatayı görenler ise; “Bunun adı ihmal olamaz, olmamalı da” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.


BAKIN; DAVETİYEDEKİ TELEFON NUMARASI NEREYE AİT?


Bazı isimler ile Kanal 46’nın festival öncesinde dikkatini çeken, ancak Belediye’nin gerçekleştirdiği etkinliği gölgede bırakmaması için festival sonrasına bırakılan bu önemli maddi hata büyük yankı yapacak.


Davetiyenin kapağının arka kısmında aynen şu ibare yer alıyor: “Yer: Kahramanmaraş Festival Alanı (Böyle bir yerin neresi olduğunu şahsen bizler bilmiyoruz.) Tarih: 23-28 Mayıs 2012 İrtibat Tel.: 0212 597 83 89..”


Davetiyeyi alanlar detaylı bilgi için söz konusu telefonu aradıklarında adeta şok yaşadı. Davetiyede yazılan telefon numarası İstanbul Arnavutköy İlçe Müftülüğü’ne ait çıktı. Telefona bakan görevli; “Kardeşim burası Müftülük. Birkaç gündür şiir festivali ile ilgili olarak telefonlar geliyor. Davetiyeye numarayı yanlış yazmışlar. Telefon yoğunluğundan kendi işlerimize bakamaz olduk” şeklinde konuştu.


Şimdi Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz başta olmak üzere emeği geçenlere sesleniyoruz: 


Halkın ödediği emlak ve su paralarından binlerce lira harcanarak gerçekleştirilen Şiir Festivali’nin davetiyesinde yapılan bu maddi hata bir ihmal mi yoksa bir kasıt mı?


Uluslar arası çapta düzenlenmesi amaçlanan bir etkinliğin davetiyesindeki söz konusu hata için; “Bunun adı ihmal olabilir mi? Bunun adı ihmal olamaz. Olmamalı da..” diyoruz. (www.kanal46.com)