KATEM Tiyatro Eğitim Derneği bünyesindeki Tiyatro Halka ekibi yine komik bir oyunla sahneye çıkıyor. Bu defa güzel dilimizin nasıl yaralandığını ve asimile edildiğini anlatan 'Türkçem Eyvah' oyunu eleştirel ve komik bir biçimde sahnelenecek.

Tacettin Şimşek’in yazdığı, Kadir Başer ‘in yönettiği ve Müzik Yönetmenliğini ise Halit Küçükçolak’ın üstlendiği “Türkçem Eyvah” adlı tiyatro oyunu 18.Ocak.2009 Pazar günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde 15:00 ve 19:00 da 2 matine halinde sahnelenecek.

Geçtiğimiz yıl “Senin Annen Bir Melekti Yavrum” adlı oyunuyla büyük beğeni kazanan Tiyatro Halka, bu başarısını yeni hazırladıkları oyunla sürdürecek.

Görüşlerini aldığımız KATEM Tiyatro Eğitim Derneği Başkanı ve aynı zamanda oyunun yönetmeni olan Kadir Başer, yaklaşık 10 yıldır birbirinden güzel ve birbirinden farklı oyunlarla sahneden kopamadıklarını söylerken, yeni hazırladıkları oyunla ilgili olarak da şunları söyledi;

“18 Ocak Pazar günü 2 matine halinde sahneye koyacağımız yeni oyunumuz Türkçemizle ilgili. Güzel dilimizin nasıl yaralandığını ve asimile edildiğini anlatan bu oyunumuzda dilimizin ve kültürümüzün korunması için nasıl hareket edilmesi gerektiğini, dilimizi korumak adına nasıl yanlışlar yapıldığını eleştirel ve komik bir biçimde anlatmaya çalıştık. Umarım bu çalışmamızda başarılı oluruz. Çünkü dilimiz zenginliğimizdir, varlığımızdır. Tüm Kahramanmaraş halkını oyunumuza bekliyoruz.” diye konuştu. (www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim