Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) bünyesinde geçen yıl faaliyete geçen ve bu yıl ise adını taşıdığı ilçeye taşınan Türkoğlu Meslek Yüksek Okulu’nda 201-2012 eğitim öğretim yılı düzenlenen bir törenle başladı.


Saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk olarak konuşan Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Çağatay Tanrıverdi; "Türkoğlu Meslek Yüksek Okulu şu an için Ziraat çatısı altında Bitkisel ve Hayvansal Üretim, Gıda İşletme ve bu bölümlerin seracılık, tıbbi ve aromatik bitkiler ile gıda teknolojisi programlarından oluşmaktadır. Biz ileride daha çok programla hizmet vermeyi hedefliyoruz. Yüksek Okulun İlçeye sosyal kültürel ve ekonomik anlamda bir sinerji oluşturacağına inanıyoruz." diye konuştu.


Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Türkoğlu İlçe Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise; "Bu yıl, Türkoğlu Meslek Yüksek Okulu'nun, Türkoğlu'na taşınarak adını taşıdığı güzel ilçemizde eğitim-öğretime başlayacak olması tüm Türkoğlu halkı ve ilçede yaşayan her kesimde büyük bir heyecan ve mutluluk oluşturdu." dedi.


KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan da Türkoğlu MYO’nun gelişmesi için rektörlük olarak ellerinden gelen çabayı göstermeye devam edeceklerini belirterek, okulun ilçeye hayırlı olması dileğinde bulundu.


AÇILIŞ DERSİ RAMAZANOĞLU'NDAN...


Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu’nun katıldığı törende son olarak AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Dr. Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu; “Projelerde Tasarım ve Yönetim Teknikleri” konulu açılış dersi verdi.


Konuşmasında hayatın da bir proje olduğuna dikkat çeken Ramazanoğlu, öğrencilere bu anlamda hayatlarını iyi organize etme önerisinde bulunark; “Proje nedir?”, “Proje Döngü Yönetimi”, “Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı”, “Sürdürülebilirlik” gibi başlıklar altında katılımcıları bilgilendirdi.


Bir projenin tanıtımının da proje aşamasında gerekliliğine vurgu yapan Yıldırım Ramazanoğlu, proje tanıtımının projenin yürütülmesi ve geliştirilmesine de önemli katkılar sağlayabileceğine dikkat çekti. Projenin gelişim sürecinin proje yönetimi tarafından izlenmesinin önemini belirten Ramazanoğlu, bilimsel çalışma koşullarının oluşturulması ve bu zeminin korunması gerektiğini belirtti.


Projenin aşamaları hakkında bilgiler sunan Ramazanoğlu, proje yönetimi açısından maliyetler, zaman, politik yapılabilirlik, etkinlik ve verimlilik gibi unsurların önemli olduğunu vurguladı. % 70 oranında hedeflerini gerçekleştiren projenin başarılı sayılabileceğini ifade eden Ramazanoğlu, açılış dersi kapsamında Vatandaşla İletişim Platformu Projesi hakkında da ayrıntılı bilgiler verdi. Yıldırım Ramazanoğlu, iletişim olmadan hiçbir hizmetin olmayacağını ifade ederek iletişimin eksiksiz ve abartıya yer vermeden sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Ramazanoğlu, yüksekokulun açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.


Ramazanoğlu’na günün anısına Rektör Karaaslan, KSÜ logolu bir plaket vererek teşekkür etti.


Mülkiyeti Ziraat Odası’na ait olan ve önceden Tarım Kredi Kooperatifi olarak kullanılan binanın 2 yıllığına tahsis edilmesi ile burada eğitime başlayan okulun ileriki yıllarda başka bir binaya taşınması bekleniyor. Okulda şu anda ek kontenjandan gelen 5 öğrenci ile 3 öğretim görevlisi bulunuyor. (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim